Čehinja Petra Kvitova se je okitila z naslovom v Brisbanu!

08.01.2011

BRISBANE, AVSTRALIJA - V finalu WTA turnirja z nagradnim skladom 220,000 USD, ki se je ta teden igral v avstralskem mestu Brisbane, je zmagala Čehinja Petra Kvitova. Za ta uspeh je ugnala Nemko Andreo Petković s 6-1, 6-3.

Avstralska turneja je vedno bila dobra za Petro Kvitovo, letošnja pa se je začela še posebej uspešno. Potem ko sta obe finalistki v pofinalu premagali favorizirani tekmici, je v velikem finalu 20-letna Kvitova prišla do druge trofeje v karieri.

Čehinja Petra Kvitova je v Brisbanu prišla do drugega naslova v karieri

Obe sta v tem tednu prikazali vrhuski tenis in na poti do finala izločili postavljene igralke, a finale je gladko odšel v roke Čehinji, ki je za dvig pokala porabila 1 uro in 11 minut. V dvoboju je izkoristila pet brejk žog od šestih ter ubranila štiri od petih Nemki. Petra Kvitova je prvič prišla do turnirske zmage točno pred dvema letoma, ko je bila najboljša v Hobartu, turnirju ki se začne naslednji teden. V finalih ima sedaj pozitivno razemrje (2-1), saj je leta 2009 v Linzu končala kot finalistka, Petkovićeva pa je pri razmerju 1-2.

''Zanimivo. Tudi pred dvema letoma sem osvojila prvi turnir v sezoni na katerem sem nastopila. Ne vem sicer kaj to pomeni, vem le, da sem imela pred sezono dobre priprave, ki so se obrestovale'', je povedala Čehinja po zmagi.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Brisbane International 2011
Brisbane, AVS
Januar 2 - 8, 2011
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

Petra Kvitova (CZE) d. Andrea Petkovic (GER) 61 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete