Stanislas Wawrinka najboljši v Čenaju!

09.01.2011

ČENAJ, INDIJA - Stanislas Wawrinka je z naslovom na ATP 250 turnirju v indijskem Čenaju dopolnil popoln švicarski teniški teden, saj je včeraj v Dohi slavil tudi njegov rojak Roger Federer.

V velikem finalu je Stan s 7-5, 4-6 in 6-1 premagal Belgijca Xavierja Mallissa in s tem tudi potrdil vlogo favorita, saj je trenutno 21. igralec sveta, medtem ko je Malisse 61. Wawrinka je velik del posla opravil že v polfinalu, ko je izločil prvega nosilca Tomasa Berdycha, ki je bil pred tem v četrtfinalu usoden za našega najboljšega tenisača Blaža Kavčiča.

Stanislas Wawrinka se je v Čenaju dokopal do tretje zmage na turnirjih serije ATP

Švicar je bil na turnirju z nagradnim skladom skoraj 400,000 USD 3. nosilec, lani pa je tudi igral v finalu, kjer je bil od njega boljši dvakratni zmagovalec Čenaja Marin Čilić. No, Hrvat se je letos s tekmovanja poslovil že po 1. krogu.

25-letni Stanislas Wawrinka je z današnjo zmago prišel do tretje lovorike v karieri, pet let starejši Malisse pa je zaradi poraza ostal pri treh, ena od teh pa prihaja prav iz Čenaja 2007.

Samo finale je trajalo 2 uri in 14 minut, drugi teniški igralec Švice pa je dobil prvi niz v zaključku, ko mu je uspel drugi brejk. No, Belgijec je izenačil v drugem nizu, ko je izkoristil edino priložnost za odvzem servisa, v tretjem pa smo videli enosmerni promet, ki ga je vodil Wawrinka. Dva brejka Stana sta bila več kot dovolj za triumf, saj v tem delu igre Malissu ni dopustil, da bi se dokopal do priložnosti za odvzem servis igre, Švicar pa je predvsem dobro igral na svoj servis. Na prvega je izpustil eno samcato točko, na drugega pa nobene.

Xavier Malisse je v polfinalu izločil 6. nosilca Janka Tipsarevića

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Ime: Aircel Chennai Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 03.01.2011-09.01.2011
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 398,250




Finale:

(3) S Wawrinka defeats (7) X Malisse 75 46 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete