Li Na do zgodovinske zmage za Kitajsko v Sydneyu!

14.01.2011

SYDNEY, AVSTRALIJA - Kitajska teniška igralka Li Na, je v Sydneyu prišla do četrte turnirske zmage v karieri in do prve na turnirjih serije Premier od kitajskih tenisačic ter najavila, da je tudi letos v izjemni formi pred OP Avstralije (lani je igrala v polfinalu).

Dva dni nazaj, je Li Na v četrtfinalu proti Svetlani Kuznjecovi zaostajala 6-3, 5-3, pa na koncu vseeno zmagala, danes pa je v velikem finalu 600,000 USD vrednega turnirja po dveh nizih premagala še Belgijko Kim Clijsters, 3. nosilko turnirja.

 

 

Kitajka Li Na (desno) je v finalu Sydneya ugnala Kim Clijsters ter pokrbela za največjo teniško zmago v kitajski zgodovini

 

 

Kitajka, 8. nosilka turnirja Medibank International Sydney, v finalu ni imela kaj izgubiti, saj je bila Clijstersova izrazita favoritinja, proti njej pa je izgubila tudi štiri dvoboje od petih. Le kakšen začetek finala pa smo videli danes?

Belgijka je povedla kar 5-0 v prvem nizu in zdelo se je, da bo Kitajka lahek plen za super teniško mamico, toda nato je sledil velik preobrat. Li Na je dobila naslednjih pet iger ter izsilila podaljšano igro, po kateri je povedla v nizih. Po izmenjavi brejkov v drugem nizu, je se je Kitajka s še enim odvzemom servisa odlepila na 3-1 ter to prednost obdržala do konca.

Clijstersova je zaradi poraza ostala brez tretje lovorike v Sydneyu in 41. v karieri, poleg tega pa bo še naprej ostala na 3. mestu WTA lestvice - zmaga bi jo namreč izstrelila na drugo.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Medibank International Sydney 2011
Sydney, AVS
Januar 9 - 14, 2011
Nagradni sklad: $618000
Podlaga: Trda
Tip: WTA



Finale:

(8) Li Na (CHN) d. (3) Kim Clijsters (BEL) 76(3) 63
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete