SUPER: Tudi Blaž Kavčič korak pred 'rajem'!

15.01.2011

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Prvi slovenski teniški lopar Blaž Kavčič, je po treh nizih s 7-6, 0-6 in 6-0 v 2. krogu kvalifikacij OP Avstralije ugnal Južnoafričana Rika De Voesta ter je le še zmago oddaljen od uvrstitve v glavni del. Bravo Blaž!

23-letnik iz Ljubljane, je že lani prešel kvalifikacije OP Avstralije in takrat prvič zaigral med 128 najboljšimi na turnirju za grand slam, letos pa je v kvalifikacijah prvi nosilec. Vlogo tihega favorita opravlja več kot odlično. V prvem krogu je imel težko delo proti enemu izmed domačinov, no v drugem pa sta z Južnaofričanom poskrbela za neobičajen rezultat. Prvi niz je dobil Blaž po podaljšani igri, v drugem in tretjem pa sta si tekmeca izmenjala kravati. Prav vseeno, zadnjo je zavezal Blaž ter odšel v zadnji krog kvalifikacij, kjer bo njegov nasprotnik Avstralec Greg Jones, trenutno 254. igralec sveta.

 

Statistika dvoboja Blaž Kavčič - Rik De Voest

2 uri in 9 minut se je potil Kaljut v dvoboju z De Voestom, ki se je sicer rodil v Milanu (Italija), a mu je nakoncu vseeno preprečil tretji zaporedni nastop v glavnem delu turnirja velike četverice. Prvi niz je bil daleč najbolj izenačen in zanimiv, saj se je končal šle po podaljšani, 13. igri, v kateri je dominiral Blaž. Še pred tem sta oba prišla do enega brejka. Druga dva niza sta bila hitro odločena, zanimiv pa je predvsem rezultat obeh. Tako drugi, kot tretji sta se končala s 6-0, le da je Blaž za tretjega porabil le 28 minut, medtem ko je Južnoafričan svojega dobil po 41 minutah. V celotnem obračunu je Kavčič zabeležil 4 točke več (82-78), še najslabši pa je bil v statistiki dvojnih napak. Napravil jih je kar 10, De Voest pa nobene.

 

 

23-letni Kavčič je v tretjem nizu vrnil Do Voestu milo za drago ter odhitel v zadnji krog kvalifikacij OP Avstralije

 

 

Zadnji krog kvalifikacij odprtega prvenstva Avstralije Blažu, ki ga trenira Romun Adrian Voinea, prinaša domačega igralca Grega Jonesa, ki je danes po težkem boju izločil Srba Ilijo Bozoljca. 21-letnik prihaja iz Sydneya, še nikoli pa ni igral v glavnem delu turnirja za grand slam. Blaž in Greg sta se enkrat že pomerila med seboj, leta 2007 na challengerju v Brisbanu, kjer je bil Jones uspešnejši. Ob polnoči po našem času bo torej priložnost, da Blaž nasprotniku vrne za poraz izpred treh let in prav nič ne bomo imeli proti, da bo Avstralec s prvim nastopomom med najboljšimi 128 počakal vsaj do Roland Garrosa. Ajde Blaž!

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete