IZJEMNO: Grega Žemlja, mojster kvalifikacij na turnirjih za grand slam, je drugič zapored v glavnem delu OP Avstralije

15.01.2011

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Grega Žemlja je mojster kvalifikacij na turnirjih za grand slam. O tem ni dvoma. 24-letni Žirovničan se je že četrtič uvrstil v glavni del turnirjev velike četverice, drugič zapored na OP Avstralije. ČESTITKE GREGA!

Žemlja je v odločilnem krogu kvalifikacij po treh nizih s 3-6, 6-4, 6-1  pospravil s Tajcem Danajem Udomčokejem ter bo zopet igral med svetovno elito, ki se bo borila za prestižni pokal prvega grand slama sezone v Melbournu.

Udomčoke si bo Grega verjetno dodobra zapomnil. Zakaj? Žemlja, sicer 21. nosilec kvalifikacij Melbourna, je 29-letnemu Tajcu že drugič preprečil nastop v glavnem delu, saj je bil od njega boljši tudi v 3. krogu kvalifikacij Wimbledona 2009.

 

Statistika dvoboja Grega Žemlja - Danai Udomčoke

Le en niz je izgubil varovanec trenerja Davida Lenarja v kvalifikacijah, pa še tega danes v prvem nizu proti Tajcu, ki je nekdaj že zasedal 77. mesto na ATP lestvici, sedaj pa je 459. Ta uvrstitev vsekakor ni realna, saj je Azijec veliko boljši kot kaže rezulat na lestvici, vse to pa sploh ni pomembno - pomembna je le zmaga Gorenjca, ki je tako že najman ponovil uspeh iz lanskega leta, ko je igral v 1. krogu glavnega dela Odprtega prvenstva Avstralije ter tam nudil močan odpor Nemcu Benjaminu Beckerju.

 

 

Grega Žemlja se je četrtič uvrstil v glavni del turnirja za grand slam

 

 

1 uro in 42 minut je trajal slovensko-tajski obračun zadnjega kroga kvalifikacij, prvi niz pa je po pol ure igre odnesel Udomčoke, ki je prišel do treh brejkov, Grega pa le do enega. V tem delu igre sta oba zelo slabo igrala na svoj drugi servis, na prvega pa je bil boljši Danai. 5 asov in veliko boljša igra na svoj začetni udarec je Grega prinesla izenačenje v nizih ter dobrodošlo sproščenost. Zadnji niz je bil enosmerna ulica, v kateri je Grega diktiral tempo, kar trikrat prišel do brejka, tekmecu pa ni dovolil, da bi sploh pomislil na brejk. Ja, zasluženo se je Žemlja drugič zapored uvrstil v glavni del prvega grand slama sezone, kjer sigurno še ni rekel zadnje besede.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com, Google Images

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete