FENOMENALNO: V glavni del OP Avstralije tudi odlični Blaž Kavčič!

16.01.2011

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Blaž Kavčič, najboljši slovenski teniški igralec, je upravičil vlogo 1. nosilca kvalifikacij OP Avstralije v Melbournu ter se je drugič zapored uvrstil v glavni del. V 3. krogu kvalifikacij je s 6-4, 6-4 izločil Avstralca Grega Jonesa (254. na ATP) in je tako najmanj ponovil lanskoletni uspeh. Čestitke Blaž.

Ja, Slovenija bo imela v glavnem delu prvega grand slama sezone v Melbournu dva predstavnika, Grega Žemljo, ki si je to priigral že včeraj, vozovnico za igranje md najboljšimi 128 pa si je danes priboril še 23-letni Blaž Kavčič (100. na ATP). Oba sta že lani uspešno prešla kvalifikacije in igrala v glavnem delu.

 

Statistika dvoboja Blaž Kavčič - Greg Jones

Kaljut je v prvih dveh krogih imel nekoliko težje delo kot v zadnjem, saj je Avstralca pospravil po dveh nizih ter v slabo voljo spravil organizatorje ter domače gledalce, kajti Jones je bil njihovo zadnje upanje v kvalifikacijah. No, v glavnem žrebu jih imajo še nekaj, a čez kvalifikacije ni uspelo priti nobenemu, medtem ko je Slovencema uspelo.

Blaž je odlično začel obračun ter že v 3. igri prišel do brejka. Vseskozi je narekoval tempo in v sedmi igri spet prišel do priložnosti za odvzem servisa, a se je 21-letnik iz Sydneya ubranil. To bi se mu kmalu maščevalo. Jones je v 10. igri prvič v nizu prišel do dveh vezanih žog za brejk za vrnitev v igro, vendar se Kavčič ni predal ter povedel.

V drugem je Avstralec zaigral nekoliko bolje. Že v 2. igri si je priigral priložnsot za brejk, ki je ostala neizkoriščena. Blaž se je počasi otresel rahlega pritiska, vmes pa je tudi nekajkrat posredoval pri glavnem sodniku zaradi napačnih odločitev. Peta igra je bila odločilna. Takrat je Ljubljančan prišel do drugega brejka v dvoboju ter povedel 3-2, to prednost pa je obdržal vse do konca in bo četrtič v karieri zaigral v glavnem delu turnirjev velike četverice. Poleg tega se je Jonesu maščeval za poraz na edinem medsebojnem obračunu, ki ga je doživel pred tremi leti na challengerju v Brisbanu. Dvoboj je trajal 1 uro in 48 minut, Avstralec pa je naredil preveč nevsiljenih napak, da bi lahko na kakršenkoli način ogrozil slavje Blaža, ki mu želimo veliko sreče tudi v 1. krogu glavnega dela. S kom se bo pomeril pa bo znano zjutraj po našem času.

 

Blaž Kavčič (v rumeni majici), si je glavni del OP Avstralije zagotovil na igrišču številka 3, izločil pa je domačina Grega Jonesa

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete