Roger Federer in Rafael Nadal prelagata vlogo favorita na drugega!

16.01.2011

MELBOURNE, Avstralija -  Najboljši teniški igralci na svetu so na tiskovni konferenci odgovarjali na vprašanja novinarjev. Tokrat je bila glavna tema pogovora možnost Rafaela Nadala, da osvoji vse 4 grand slam turnirje zapored, ali takoimenovani "Rafa slam". Nadal bi bil prvi igralec s takšnim dosežkom po Rodu Laverju, ki je zadnji osvojil vse 4 grand slam turnirje zapored davnega leta 1969!





Roger Federer: "To bi bilo tudi zame vznemirljivo, če bi bil priča takšnemu dosežku. Seveda mu bom poskušal to preprečiti, če bom imel priložnost"!

Rafael Nadal je dejal, da se po bolezni počuti dobro in da stanje še ni perfektno: "Počutim se bolje kot pred dnevi in to je pozitivno. Mislim, da do ponedeljka ali torka ne bi smelo biti problemov. Ne vem še točno kdaj bom igral prvi dvoboj"!

Rafael Nadal ni več hotel odgovarjati na vprašanja o "Rafa Slamu" in pri tem poudaril, da se koncentrira na zmago na turnirju in se ne obremenjuje s postavljanjem, ali podiranjem rekordov.





Roger Federer je imel kar dvakrat priložnost osvojiti vse 4 grand slam turnirje v eni sezoni, a mu je to obakrat preprečil Rafael Nadal v Roland Garrosu. Roger je dejal, da ga trenutno zanima le ubranitev naslova v Melbournu: "Sedaj sem osredotočen samo na OP Avstralije, o ostalih ciljih se bomo pogovarjali po turnirju".

Izognil se je odgovoru na vprašanje, če je s tem, ko je vsa pozornost usmerjena k Rafaelu Nadalu , sedaj še bolj odločen vrniti št. 1: "Mislim, da je neverjetno kaj lahko Rafael doseže. To ga v nekem pogledu postavlja za prvega favorita turnirja"!

Rafael Nadal se ni strinjal z vlogo favorita , ko je slišal za Rogerjevo izjavo: "Ne, absolutno ne! Počutim se manjši favorit od njega in nič večji kot Djokovič, Murray, Soderling in podobni igralci"!

Kot kaže se je prelaganje pritiska na drugega že začelo. Le kdo bo imel boljše živce?

Foto : OA
Pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete