Drugi dan Australian Open 2015

20.01.2015
Deli z ostalimi:

Noro potovanje z Blažem na Australian Openu 2015 se nadaljuje, kljub temu, da so naši žal izgubili!

Po prespani noči se zdi včerajšnji poraz nekoliko manj tragičen. Sicer pa je turnir v polnem zamahu, danes se je končal prvi krog in se že jutri začenjajo dvoboji drugega kroga. Žal pa v moški konkurenci nimamo več slovenskega predstavnika :(

Zjutraj sva se kar peš odpravila do AO prizorišča (10 min hoje). Najprej sva naredila kratek obhod po VIP coni in si ogledala razpored današnjih dvobojev. Takoj zatem sva se odpravila do igrišča številka 11, kjer smo si skupaj z Blažem Kavčičem in Blažem Trupejem ogledali tekmo našega Blaža Role. Jooooj koliko Blažev :) očitno je Blaž teniško ime :) Lepo je videti, da naši fantje navijajo eden za drugega. Rola je proti Francozu Mannarinu sicer dobro začel, a nato popustil in dvoboj izgubil.

Kaljut in Blagi sta nato šla trenirati, midva pa sva dala tenis nekoliko na stran in odšla na 3 urni potep po mestu. Ustavila sva se na kosilu na obali reke Yarre. Jedla sva bavarske klobase :) v pristni nemški pivnici, kjer je vseh 365 dni v letu Oktoberfest. Predvsem je pasalo pravo nemško pivo, ki je za moj okus proti avstralskim pivom pravi balzam za razvajene brbončice :) Ob sprehodu vzdolž "Yarra river" naju je očarala promenada na njenem desnem bregu in visoke stolpnice na obeh straneh reke. O mestu Melbourne bi lahko še ogromno pisal, a je tega preveč. Mesto je zelo všečno, najbolj pa so nama všeč sproščeni in iskreno prijazni ljudje.

Dopoldne naju je Blaž lepo presenetil in zelo razveselil, saj nama je zrihtal karti za osrednje igrišče. Popoldne sva si tam ogledala dvoboj našega Aljaža Bedeneta s trenutno številko ena moškega tenisa Novakom Djokovičem. V polni Rod Laver Areni je Aljaž prikazal dobro igro, a moral vseeno priznati premoč popularnemu Noletu. Tudi tukaj sva s slovensko zastavo v roki močno stiskala pesti za našega igralca in neizmerno uživala. 

Zvečer sva si v isti Areni ogledala še dvoboj domačina Hewitta in Kitajca Zhanga. Po dvoboju pa sva odšla še malo začutit nočni utrip Melbourna, a nisva ostala predolgo ;)

Jutri je nov dan, za katerega že imava približen urnik :) 

 

 

Komentarji


Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.


POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete