Čudežno nepopustljivi Blaž Kavčič osvojil še Granby!

30.07.2017
Najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič, je v treh tednih osvojil še 2 ATP Challenger !

GRANBY, KANADA - 30-letni Blaž Kavčič (100. na ATP ) je odigral še en dvoboj na 3 nize in kadar je tako, se večinoma veseli zmag. Tokrat je v finalu 100,000$ vrednega ATP Challengerja znova premagal 29-letnega  Kanadčana Petra Polanskega (118. na ATP) s 6-3, 2-6, 7-5 v nizih in se veselil že 16. naslova na turnirjih serije Challenger. ČESTITKE!!!

Tudi pred 2 tednoma je bilo napeto. Domačin je igral tretji finale zapored in še tretjič je klonil pred ciljem!

Blaž je 1. niz odigral zelo dobro. Hitro je povedel z brejkom, nekako držal svoj servis ter v 9. igri še zaključil niz z odvzemom servisa. Nasprotnik je ostal brez brejk priložnosti. 2. niz je potekal zelo podobno, a tokrat v korist Petra, ki je dvoboj pripeljal v odločilni 3. niz. Do vodstva Slovenca s 3-2 sta bila oba suverena na svoj servis nato je Kavčič prišel do brejka. V 7. igri je imel priložnost za vodstvo s 5-2, a je izgubil servis. V nadaljevanju je šlo vse po planu do 12. igre, ko si je Kavčič znova priigral brejk priložnost in jo realiziral, kar je tudi pomenilo zmago v finalu. Dvoboj je trajal 2 uri in 5 minut!

»Danes v finalu nisem ves čas igral na najvišjem nivoju, sem pa zelo vesel, da sem takrat, ko je bilo to najbolj potrebno, zaigral najboljše in osvojil tiste ključne točke. Tudi fizično se počutim zelo dobro, kar je spodbudno za nadaljevanje sezone. Imam še dva turnirja, najprej ATP turnir v Mehiki in nato še ATP Challenger v Portorožu, zatem pa si bom zagotovo vzel nekaj odmora. Najbolj pomembno je, da pravilno razporejam svoje moči skozi celo sezono in ostajam zdrav.«

Blaž Kavčič si je priigral 90 ATP točk in 14,400$ denarne nagrade. Na najnovejši lestvici ATP bo prišel na 84. mesto. Naslednji teden ima zagotovljen nastop na ATP 250 turnirju v Los Cabosu, kjer se bo v 1. krogu pomeril s Francozom Vincentom Millotom. Igral bo tudi v igri parov. Do konca leta brani manj kot 100 ATP točk in če ne bo kakšnih težav z zdravjem, se bo gotovo obdržal med TOP100 kar pomeni glavni del na OP Avstralije. Še prej pa bo po Mehiki igral doma v Portorožu in na njegovem najljubšem grand slam turnirju v New Yorku!


 

Challenger Banque Nationale de Granby
Kraj: Granby (Kanada)
Datum: 22.07.2017 - 30.07.2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $100,000

Finale:

1-Blaz Kavcic (Slovenia) beat  2-Peter Polansky (Canada)  6-3 2-6 7-5

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete