Črni petek za Žemljo in Bedeneta!

13.01.2012
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Oba slovenska teniška igralca, ki sta nastopila v 2. krogu kvalifikacij za nastop v glavnem delu grand slam turnirja v Melbournu, sta na petek 13. doživela pravi rezultatski polom!

Prvi je na igrišče stopil mlajši Aljaž Bedene in izgubil proti Slovaku Lukasu Lacku s 6-2, 6-0 ter za spomin dobil teniško "kravato". Nič dosti bolje pa se ni godilo Gregi Žemlji, ki je proti Nemcu Petru Goyowczyku osvojil igro več in na koncu izgubil 6-2, 6-1!

Igrišča v Melbournu so tudi včeraj nekaj časa mirovala zaradi dežja, a naša igralca sta z zamudo le stopila na teren. 22-letni Ljubjančan Aljaž Bedene je 2. krog kvalifikacij začel kot prvi na igrišču številka 14, a je bil njegov obračun s Slovakom Lukasom lackom, sicer 7. nosilcem, prekinjen že pri 1-2. Takrat je tekmec že vodil z brejkom prednosti, po vrnitvni na trdo avstralsko podlago pa samo še potrdil boljšo formo. Ja, Slovak je bil boljši v vseh elementih igre, tako kot nepričakovano Nemec Peter Gojowczyk proti drugopostavljenemu Žemlji.

Aljaž Bedene ni imel možnosti proti favoriziranemu Lukasu Lacku

Aljaž Bedene ni imel možnosti proti favoriziranemu Lukasu Lacku

Poraz Kranjčana proti 248. igralcu sveta verjetno zelo boli, še posebej po tem, ko je Grega včeraj prigaral težko zmago proti neugodnemu Gremelmayrju.

Nemec je v celotnem dvoboju izkoristil prav vseh pet priložnosti za brejk (Žemlja 1/9), naredil več winnerjev in manj napak. Gregi ni deloval servis tako kot bi moral in rezultat je bil hitro tu.

Na OP Avstralije bosta tako v glavnem delu posamične konkurence zaigrala Blaž Kavčič in Polona Hercog, ki sta tja uvrščena neposredno, Katarina Srebotnik pa bo ena glavnih kandidatk za lovorike v igri dvojic. V kvalifikacijah je poleg Grege in Aljaža v 1. krogu izpadla tudi Petra Rampre.

Kavčič in Hercogova dobila tekmeca v 1. krogu

Organizatorji so tudi že objavili žreb glavnega dela, a o tem bomo več napisali čez vikend. Naj omenimo le, da se bo Blaž Kavčič v 1. krogu pomeril z enim od kvalifikantov, Polona Hercog pa bo lopar uvodoma prekrižala z 22. nosilko Julio Goerges iz nemčije.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete