Daniil Medvedev presenetil japonskega "samuraja" Keija Nišikorija v Tokiu!"

07.10.2018
Eden vodilnih mladih teniških igralcev novega vala, je slavil v glavnem mestu Japonske!

TOKIO, JAPONSKA - 22-letni Rus Daniil Medvedev (32. na ATP) se je v glavni del ATP 500 turnirja v Tokiu prebil preko kvalifikacij, kjer je bil 1. nosilec. V odločilnem dvoboju je za napredovanje igral 3 nize. To je bil tudi njegov najtežji obračun, saj je nato vse nasprotnike "pospravil" v dveh nizih, od tega 3 nosilce. V finalu mu je nasproti stal 28-letni Keji Nišikori (12. na ATP), ki je pričakoval še 3. naslov na domačih tleh. Rus se ni oziral na to in je slvail gladko v 2 nizih s 6-2, 6-4!

Letos je kot kvalifikant že osvojil ATP turnir v Sydneyju in tako še utrdil rekord zmag kvalifikantov na ATP turneji v eni sezoni (8x)! To je drugače njegova 3. ATP lovorika v karieri. Postal je prvi Rus, ki je osvojil Tokio in bo jutri s kariernim položajem tudi najvišje uvrščeni Rus na ATP lestvici (22. )!

Daniil: "Presrečen sem nad vsem kar mi je uspelo narediti letos, tenis je moje delo. Sezone še ni konec in poskušal bom priti še višje. V pripravi na novo sezono bom poskušal narediti še korak naprej in pozabiti kaj je bilo v preteklosti, a nikoli ne veš kako se stvari obrnejo zato bom osredotočen na sedanjost. Danes je bil ključ za zmago moj servis. Letos me je premagal, ker mi je vrnil skoraj vsak servis in nisem imel odgovora na to. Tokrat sem serviral fantastično"!

Vključno s četrtfinalom do končne zmage ni izgubil svojega servisa, na turnirju je dobil 45 od 49. servisnih iger v glavnem delu. Nišikori je tudi v zelo dobri formi v zadnjem času, a je izgubil že 8. finale zapored na ATP turneji!

Keji: "Za menoj je nekaj dobrih mesecev tenisa. Danes sicer nisem bil na nivoju, a sem vseeno vesel finala pred svojimi navijači. Moram nadaljevati z dobro igro tudi v Šanghaju"!

Daniil Medvedev si je priigral 500 ATP točk in prejel 384,128$ denarne nagrade!


Rakuten Japan Open Tennis Championship
Kraj: Tokio, Japonska
Datum: 01.10.2018 - 07.10.2018
Kategorija: ATP 500
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 1,928,582
https://rakutenopen.com/index.php

Finale:

q-Daniil Medvedev (Russia) beat 3-Kei Nishikori (Japan)  6-2 6-4

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete