Nervozni Fognini vendarle preprečil presenečenje Delbonisa

21.07.2013
Italijan Fabio Fognini je veliki zmagovalec turnirja v Hamburgu. V finalu je po trdem boju v treh nizih ugnal Argentinca Frederica Delbonisa z 4-6, 7-6(8) in 6-2.

Nemčija bo 26-letnemu Italijanu očitno prirasla k srcu, saj je v dveh tednih osvojil kar dva ATP turnirja. Najprej je prejšni teden slavil v Stuttgartu, sedaj pa je dosežek ponovil na še močnejšem turnirju v HamburguDanašnja tekma je bila za Fogninija vse prej kot lahka. Argentinec Federico Delbonis je dokazal, da si zasluži mesto v finalu, a je bil za prerojenega Fogninija danes vendarle prekratek. 

Italijan je imel veliko težav tudi z loparjem

V prvem nizu sta igralca vse do zadnje igre uspela zadržati svoje začetne udarce, takrat je v deseti igri Fognini serviral pod pritiskom obstanka v nizu. Italijan ni zdržal in Delbonis je presenetljivo vzel prvi niz, potem ko je bil Fognini večji del prvega niza nekoliko boljši nasprotnik, predvsem pa je navduševal s svojo obrambo. Pri Fogniniju so se proti koncu niza že začele pojavljati nervozne reakcije na vsak zgrešen udarec, veliko problemov je imel danes tudi z loparjem, na začetku drugega niza je moral zamenjati že tretji lopar (tri počene strune). 

Fabio Fognini

Nervozni Fognini pravočasno do preobrata

Takoj na začetku drugega niza je Italijan odvzel servis Delbonisu in z tem nakazal, da se nikakor ne bo predal v borbi za naslov. V drugi igri drugega niza, ko je Fognini menjal lopar (počena struna), je Italijan zaradi zavlačevanja prejel opozorilo glavnega sodnika, kar je Italijana tako razbesnelo, da je popolnoma padel v igri. V tem času mu je Argentinec zadal kar dva brejka in pobegnil na 4-1. Vse je kazalo, da se živčni Fognini ne bo uspel pravočasno sestaviti, da bi lahko obrnil potek srečanja. A Fabio je očitno po zmagi prejšni teden, dobil veliko zaupanja vase. Dobil je naslednje tri igre in izdi poravnal na 4-4. Do konca niza sta oba igralca zadržala svoje začetne udarce, tako da je o zmagovalcu drugega niza odločila podaljšana igra. Argentincu se je v ključnih trenutkih nekoliko skrajšala roka, zapravil je kar tri točke za zmago, posebej bo verjetno obžaloval točko, ko je pri vodstvu z 6-5 v podaljšani igri v mrežo poslal čisti "zicer".

V tretjem nizu je izkušenejši Italijan še dvignil svoj nivo igre, zapravljene priložnosti pa se pri Argentincu pustile svojo ceno. V dvoboj se ni mogel več vrniti, tako da je Italijan tretji, odločilni niz dobil z 6-2.

Frederico Delbonis je navkljub porazu v finalu, doživel največji uspeh v svoji karieri. V Hamburgu bo zaslužil 114,510€ in 300 ATP točk. Zmagovalec Fabio Fognini pa po v žep "pobasal" 251,200€ in 500 ATP točk. 

 

 

bet-at-home Open - German Tennis Championships
Kraj: Hamburg (NEM)
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 15.07.2013 - 21.07.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 1,102,500
http://bet-at-home-open.com/


Finale:

12-Fabio Fognini (Italy) beat Federico Delbonis (Argentina) 4-6 7-6(8) 6-2

 

Pripravil: Izidor Kolar

fot: atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete