Hrvatica Petra Martič osvojila prvi naslov v karieri

28.04.2019
CARIGRAD, TURČIJA - Hrvaška teniška igralka Petra Martič je zmagovalka peščenega WTA turnirja v Carigradu.

28-letna Petra Martič se veseli prvega naslova na WTA turneji. Na WTA turnirju v Carigradu ji je uspelo priti vse do konca, v 1. krogu pa je z veliko težav premagala Konjičanko Tamaro Zidanšek.

Kot 6. nosilka in 40. igralka sveta je ena redkih, ki še ni imela priložnosti dvigniti lovorike, sušo je končala ta teden v turškem Carigradu. V finalu je priredila preobrat in z 1-6, 6-4, 6-1 premagala Čehinjo Marketo Vondroušovo.

V 1. nizu Splitčanka ni osvojila niti ene igre na svojem servisu, to pa je popravila v drugem. Dvakrat je vzela servis tekmici, v 10. igri pa rešila tri vezane brejk žoge. Po zapravljenih priložnostih se 19-letna Čehinja ni več pobrala, v 3. nizu je Martičeva s tremi brejki v le pol ure nadigrala tekmico in se razveselila prvenca. 

Za Martičevo je bil to tretji finale v karieri, izgubila je leta 2012 v Kuala Lumpurju in lani v Bukarešti. Postala je šesta Hrvatica, ki je dobila turnir serije WTA. Pred njo se lahko s tem dosežkom pohvalijo Iva Majoli, Mirjana Lučić-Baroni, Silvija Talaja, Donna Vekić in  Ana Konjuh. V ponedeljek bo 36. igralka sveta.

Vondroušova, 46. na WTA lestvici, ostaja pri enem naslovu, leta 2017 je slavila v švicarskem Bielu.


TEB BNP Paribas Istanbul Cup
Kategorija: WTA International
Kraj: Istanbul, Turčija
Datum: 22. 04. - 28. 04. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $250,000
http://istcup.net/

Finale

6-Petra Martic (Croatia) beat Marketa Vondrousova (Czech Republic) 1-6 6-4 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete