Jarkko Nieminen preko kvalifikacij do naslova v Sydneyju!

15.01.2012
SYDNEY, AVSTRALIJA - Najboljši finski teniški igralec Jarkko Nieminen je v finalu ATP 250 turnirja v Sydneyju premagal Francoza Juliena Bennetteauja s 6:2, 7:5!

Trenutno še 49. igralec sveta Jarkko Nieminen, se je v glavni del prebil preko kvalifikacij in nato ugnal vso konkurenco. Za Finca je bil to že 12. finale v karieri in druga zmaga po letu 2006 (Auckland), Francoz pa je izgubil še svoj 6 finale in tako ostaja brez zmagovalne lovorike. Zadnji kvalifikant, ki je osvojil Sydney, je bil Lee Hjung Taik leta 2003!

Finalni obračun je bil zaradi dežja, iz sobote prestavljen na nedeljo :

"Bilo je malo čudno igrati finale tako zgodaj, a sem se poskušal osredotočiti na vsako točko posebej in na mojo igro. Minilo je že kar nekaj let od moje prve lovorike, a nisem nikoli obupal. Verjel sem, da lahko ponovno zmagam in se predal trdemu delu"!

Julienu je uspel brejk že v 1. igri dvoboja, a je bil to tudi edini do konca, saj je potem vajeti prevzel Jarkko in uspešno zaključil sanjski teden!

Jarkko Nieminen se bo v 1. krogu Melbourna pomeril z neugodnim Argentincem Davidom Nalbandianom, Julien Bennetteau bo igral s Slovakom Karolom Beckom.

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete