Kavčič po štirih letih brez nastopa v glavnem delu OP Francije!

22.05.2014
PARIZ, FRANCIJA - Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je bil blizu zmagi v 2. krogu kvalifikacij Roland Garrosa, a se je tokrat zlomil.

27-letni Blaž Kavčič je znan po svoji nepopustljivosti, toda danes ni bil njegov dan. V 2. krogu kvalifikacij peščenega Grand Slama se je meril s starim znancem, Avstralcem Jamesom Duckworthom, s katerim sta lani na OP Avstralije v 2. krogu priredila nepozabno, izčrpljujočo bitko, v kateri je kot zmagovalec izšel Ljubljančan, nato pa sta se pomerila še v 1. krogu prav Roland Garrosa, kjer pa je Slovenec deklasiral Avstralca.

No, 22-letni tenisač iz dežele 'tam spodaj', pa je kljub temu, da mu je pesek najmanj ljub, tokrat vrnil Blažu za oba poraza, spet na turnirju velike četverice. Ni se predal in je držal stik vse do konca 2. niza, v katerem je bil slovenski teniški as blizu zmagi, vendar je tekmec zabeležil pomemben brejk ob koncu, v 3. nizu pa končal misijo z zmago in vstopom v odločilni krog z rezultatom 3-6, 7-5, 6-3.

Kavčič, 122. tenisač sveta, je uvodni niz rešil s hitrim brejkom ter ga dobil po 33 minutah. Dvoboj je potekal po njegovih notah, Duckworth ni prišel niti do žogice za brejk. V drugem delu smo videli mrtvi tek vse do bližajočega tajbrejka, a ga nismo bili deležni. Avstralec (167. na ATP) je vzel začetni udarec ob koncu in odpeljal obračun v 3. niz, kjer je nadaljeval z odličnim serviranjem in zaprl vse poti Kavčiču za morebitni brejk. Sydneyčan je hitro ušel, na koncu pa vodstvo še povečal in se veselil po malo manj kot 2 urah igre. 

Blaž Kavčič se je pred kratkim vrnil na terene po trimesečni odsotnosti zaradi operacije stopala. V Pariz ni prišel v najboljši formi, kar se je tudi sam zavedal. Da bo pot v glavni del težka, je spoznal že v 1. krogu kvalifikacij, kjer je še rešil izgubljeni položaj, tokrat pa je prednost zapravil sam. Po štirih letih nastopanja v glavnem delu Roland Garrosa (vedno je bil neposredno v glavnem žrebu) in štirih nastopih v 2. krogu, mora tokrat zapustiti francosko prestolnico še pred uradnim začetkom tekmovanja. 

 

Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 25.05.2014 - 08.06.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € TBD
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


2. krog(kvalifikacije):

James Duckworth (Australia) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 3-6 7-5 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete