Nikoloz Basilašvili po sanjskem tednu osvojil Doho!

14.03.2021
Najboljši gruzijski tenisač se veseli naslova na ATP turnirju v Katarju!

DOHA, KATAR - 29-letni Nikoloz Basilašvili (42. na ATP) je na močnem ATP250 turnirju v Dohi znova našel pravo igro in pokoril vso konkurenco. V finalu je premagal 5. nosilca, 32-letnega Španca Roberta Bautisto Aguta (13. na ATP) s 7-6(5), 6-2 v nizih. V medsebojnih dvobojih je zaostanek zmanjšal na 2:3!

V času razsajanja virusa covid-19 se Gruzijec ni najbolje znašel, dobil je le 2 od 16 dvobojev, ki jih je odigral. Tu ga je ponesla predvsem zmaga nad velikim Švicarjem Rogerjem Federerjem v četrtfinalu po tesnem obračunu v treh nizih (Švicar je imel "match" žogico). V finalu se kljub močnemu vetru ni soočil z brejk priložnostjo nasprotnika. 6x je zaigral v finalih ATP turnirjev in dobil zadnje 4!

Nikoloz: "Zaradi težkih razmer je bilo potrebno vložiti dvakrat več napora in na koncu mi je uspelo. Pred turnirjem nisem pričakoval uspeha, a se je dobro treniranje izplačalo. V zadnjem letu sem igral pod velikim stresom in sedaj sem vesel, da sem se prebil skozi to. Nekako sem premagal neugodne okoliščine in dobil izenačene dvoboje. To je bil eden najmočnejših ATP250 turnuirjev kar sem jih videl, nastopili so trije TOP10 igralci na svetu. Res je zanimivo vprašanje zakaj igram dobro na velikih dvobojih, to je presenetljivo, a sem hkrati tega zelo vesel"!

Roberto: "Ne maram porazov in mislim, da bi moral igrati bolje toda danes je bil njegov dan. Čestitam mu za zmago, igral je zelo dobro, agresivno. Sedaj se bom moral regenerirati, izboljšati igro. Upam, da bo drugo leto znova lahko napadel naslov"!

V igri dvojic sta zmagala Rusa Aslan Karatsev in Andrej Rubljov!

 


 

Qatar Exxonmobil Open 2021
Kraj: Doha (KAT)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 08.03.2021 - 13.03.2021
Podlaga: Trda 
Nagradni sklad: $890,920
https://www.qatartennis.org/tournaments/qatar-exxonmobil-open-2021/

Finale:

Nikoloz Basilashvili (Georgia) beat 5-Roberto Bautista Agut (Spain)  7-6(5) 6-2

 

 

foto: Facebook

pripravil. Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete