Polona Hercog in Andreja Klepač začeli z zmago, Srebotnikova izgubila!

06.01.2012
Polona Hercog in Andreja Klepač nastopata v kavalifikacijah WTA turnirja v Sydneyu, Katarina Srebotnik pa je končala z nastopi v igri dvojic v Aucklandu!

AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - Slovenka Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta presentljivo gladko izgubili polfinalni obračun v igri dvojic na WTA turnirju v Aucklandu. Kot 1. nosilki sta morali priznati premoč 3. nosilkam turnirja Andreji Hlavačkovi in Luciji Hradecki iz Češke. Čehinji sta slavili v slabi uri z rezultatom 6:4, 6:0 v nizih. Katarina in Kveta sta zelo slabo izkoriščali 1. servis in tu se je naredila glavna razlika. Slovensko-češka naveza tako ne bo ubranila lanskega naslova!

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta osvojili 130 WTA točk in zaslužili 3.100$(skupaj)!


SYDNEY, AVSTRALIJA - Na WTA premier turnirju v Sydneyju pa že potekajo kvalifikacije za nastop v glavnem delu žreba. Kvalifikacije so na ravni kakšnega manjšega WTA turnirja, saj je 1. nosilka Rusinja Marija Kirilenko 28., 12. nosilka Pauline Parmentier, pa 73. igralka sveta. V kvalifikacijah nastopa 48 igralk!

Naša najboljša teniška igralka Polona Hercog, je kot 3. nosilka kvalifikacij v 1. krogu premagala Romunko Eleno Bogdan s 7:6(3), 6:1. Polona je kot kaže sanirala vnetje hrbtnega živca. V 1. nizu se je še nekako lovila, v 2. nizu pa je stvari postavila na svoje mesto. Polona bi se sicer morala v 1. krogu pomeriti z Američanko Vanio King, a je prišlo do spremembe. Njena nasprotnica v 2. krogu bo Avstralka Viktorija Rajičič, ki nastopa s povabilom organizatorja. V 1. krogu je presenetila Gruzijko Ano Tatišvili s 6:3, 4:6, 6:4 v nizih!

V zadnjem trenutku je priložnost za nastop dobila tudi Andreja Klepač in jo s pridom izkoristila. V 1. krogu se je namesto Latvijke Anastasije Sevastove pomerila s Francozinjo Irino Bremond in jo premagala s 6:2, 6:2 v nizih. Njena naslednja nasprotnica bo Romunka Alexandra Dulgheru, ki je premagala Monique Adamczak s 6:4, 6:1 v nizih. Romunka je 10. nosilka turnirja in trenutno 65. igralka sveta, Andreja pa je 334. na svetu!

Naši igralki sta si zaenkrat priborili 8 WTA točk in zaslužili 920$!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete