Rafael Nadal naj bi imel težave s kolenom, Roger Federer umirja žogico!

17.01.2012
Potem ko sta Rafael Nadal in Roger Federer uspešno opravila delo v 1. krogu na OP Avstralije, je Švicar spregovoril nekaj besed o kritikah, ki so letele nanj v zadnjih dneh!

Rafael Nadal in Nikolaj Davidenko sta javno kritizirala velikega Švicarja, ki le s strani spremlja "upor" igralcev proti organizaciji ATP. Roger je poudaril, da je njegov odnos z Rafaelom ostal enak, čeprav imata drugačen pogled na situacijo v moškem tenisu :

"Ne moreva se vedno v vsem strinjati. Glede tega ni nobenih problemov. Rafael je že pred časom dejal, da bo normalno sprejel vsako mojo odločitev. Sedaj je veliko bolj jasno in glasno izrazil svoje mnenje, kar je dobro"!

Rafael Nadal se je opravičil, ker je morda preveč javno izrazil svoje nestrinjanje z Rogerjem Federerjem, a trdno stoji za svojimi stališči.

"Verjetno sem naredil napako, ker sem vse skupaj delil z javnostjo, še posebej, ker naj bi takšne stvari morale ostati v slačilnici. Z Rogerjem sva bila vedno v odličnih odnosih. Imava le drugačen pogled, kako bi morale delovati stvari na ATP turneji in to je vse"!

Veliki Švicar je povedal, da njegova "tišina" v javnosti ne pomeni manjše podpore igralcem :

"Bil sem na sestanku in igralci imajo vso mojo podporo. Imam pač drugačen pristop do vsega skupaj. O tem nočem razpravljati z novinarji na tiskovni konferenci, saj iz tega včasih nažalost nastanejo negativne zgodbe"!

 

 

Nikolaj Davidenko je dejal, da ima organizacija ATP čas do turnirja v Indian Wellsu in če se ne bo nič spremenilo, bodo morda igralci prisiljeni stavkati. Roger bi se rad izognil drastičnim meram, če je le mogoče :

"Uporaba besede "stavka" je nevarna. To ni dobro za nikogar. Videli smo kako so stvari potekale v nekaterih profesionalnih športih v ZDA, zato sem pri takšnih stvareh vedno zelo previden. Če res ne bo druge možnosti, da bi se izognili stavki, bom podprl igralce, a bi si želel, da bi res dobro vse skupaj pretresli, kako in na kakšen način bi to izvedli, ne pa da bi le "vpili" v javnosti"!

 

 

Roger je izpostavil da so 2 ali 3 glavne stvari s katerimi igralci niso zadovoljni. Na prvem mestu sta urnik tekmovanj in nepravična porazdelitev denarja glede na profit, ki ga tenis ustvarja. Roger je optimističen in misli, da bodo našli pravo rešitev, Rafael pa je dejal, da o tem ne bo več diskutiral javno :

"Ne bom več govoril javno o teh stvareh. S tem sem začel in bom tudi končal. Če zaključim sem preveč govoril o tem, kot ponavadi. To se ne bo ponovilo. Lahko boste poskušali, a govoril bom le o tenisu"!

 

 

Rafael Nadal naj bi imel ob težavah z levo ramo, ponovno probleme z desnim kolenom, ki ga je po dolgem času oblepil s prevezo na dvoboju proti Aleksu Kuznecovu(6:4,6:1,6:1) :

"Ko sem sedel na fotelju v hotelu, mi je nenadoma nekaj počilo v desnem kolenu. Vstal sem in imel sem čuden občutek v kolenu. Naredil sem nekaj klasičnih gibov in v drugem poskusu je koleno v bolečinah ostalo zravnano. Nisem ga mogel upogniti"!

 

 

Španec ni bil gotov, ali bo lahko igral, zato je naredil magnetno resonanco, ki pa ni pokazala kakšnih sprememb. Vseeno je bil v skrbeh :

"Dvoboj sem začl nekako s strahom in vznemirjen, saj sem bil resnično razočaran nad včerajšnjim dogodkom. Po 10 igrah sem se sprostil in potem je vse teklo normalno. Vesel sem, ker sem danes lahko igral in odigral fantastičen dvoboj"!

Roger Federer je po dvoboju 1. kroga dejal, da vse v redu z njegovim hrbtom :

"Ni problemov. Vesel sem, da sem 100% pripravjen"!

 

 

foto : images. google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete