19-letni kvalifikant porazil Rolo v Illinoisu

17.11.2021
CHAMPAIGN, ZDA - Nov poraz Blaža Role v 1. krogu.

Komaj 678. igralec sveta Ben Shelton je nepričakovano izločil Blaža Rolo na challenger turnirju v mestu Champaign v Illinoisu. Domačin je za zmago potreboval tri nize, rezultat je bil 3-6, 6-4, 6-4.

Shelton je prešel dva kroga kvalifikacij na ameriškem challengerju, na teh krilih pa je nadaljeval tudi v 1. krogu glavnega dela, ko se je srečal z 31-letnim Blaže Rolo, trenutno 180. na ATP lestvici in 7. nosilcem. Rola očitno še ni našel poti iz krize, čeprav je pred dnevi dvignil pokal v konkurenci dvojic v Knoxvillu, a tekma posameznikov je druga pesem.

Slovenski tenisač ostaja pri enem dobljenem dvoboju po OP ZDA. Danes je solidno začel obračun s Sheltonom in v prvem nizu od treh brejk žog izkoristil eno. Na prvem servisu je oddal le eno točko in Američan ni imel možnosti, da se sploh dokoplje do možnosti za odvzem servisne igre. Bolje je domačin vihtel lopar v nadaljevanju in v drugem delu dvakrat vzel začetni udarec, v tretjem pa izkoristil edino brejk žogo, Roli pa ubranil dve priložnosti. Dvoboj je trajal malo manj kot dve uri, Rola je imel na koncu točko več od tekmeca, toda osvojen niz manj. Med seboj sta se pomerila prvič.


Champaign Challenger
Kraj: Champaign (ZDA)
Datum: 15.11.2021 - 21.11.2021
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 52,800 USD

1. krog:

Q-Ben Shelton (U.S.) beat 7-Blaz Rola (Slovenia) 3-6 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete