20 letni Alex de Minaur zmagal v Atlanti!

29.07.2019
Mladi Avstralec je znova našel formo in premagal vse nasprotnike v Atlanti!

ATLANTA, ZDA - 20 letni avstralski tenisač Alex de Minaur (25. na ATP) je v finalu ATP 250 turnirja v Atlanti nadigral leto starejšega Američana Taylorja Fritza (28. na ATP) s 6:3, 7:6(2) v nizih. Oba sta lovila svoj drugi naslov na ATP turneji. Prvi medsebojni dvoboj sta odigrala lani na zaključnem turnirju Next Gen ATP Finals v Milanu tudi takrat je slavil Avstralec!

Alex je serviral odlično in izgubil le 10 točk na svoj servis v finalu. Na vseh 4 dvobojih ni izgubil začetnega udarca, nasprotniki niso imeli niti ene brejk priložnosti. Od leta 1991 je to uspelo le še Tommyju Haasu in Johnu Isnerju. Postal je najmlajši zmagovalec v zgodovini turnirja.

Alex: "To je posebna zmaga zame, potreboval sem nekaj takšnega. Leto sem začel s pokom nato so me upočasnile poškodbe. Po vrnitvi pričakuješ, da boš na tem nivoju, a to ne gre tako hitro. Sicer sem igral dober tenis in čakal, da se vse stvari poklopijo na turnirju. To se je zgodilo ta teden v Atlanti"!

Taylor: "Odličen teden zame. Prvič sem bil med glavnimi nosilci na ATP turnirju in prišel sem do finala. Alex je igral perfektno in za zmago bi moral še dvigniti nivo igre. Poraz v finalu je boleč, a sem še vedno samozavesten pri napredovanju po lestvici"!

 

BB&T Atlanta Open
Kategorija: ATP 250
Datum: 22.07.2019 - 28.07.2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €777.385
https://www.atptour.com/en/scores/current/atlanta/6116/results

Finale:

3-Alex de Minaur (Australia) beat 2-Taylor Fritz (USA)  6-3 7-6(2)

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete