Albert Ramos Vinolas najboljši v Gstaadu!

28.07.2019
Španski tenisač je potrdil vladavino igralcev starih 30+na ATP turneji!

GSTAAD, ŠVICA - 31 letni Španec Albert Ramos Vinolas (85. na ATP) je v finalu ATP 250 turnirja v Švici premagal 28 letnega Nemca Cedrika Marcela Stebeja (455. na ATP) s 6:3 6:2 v nizih! To je njegov drugi ATP naslov, Nemec še čaka na prvenec. Finale teh dveh igralcev je bil nepričakovan, saj nobeden od njiju ni bil med nosilci, Stebe je celo nastopil z zaščitenim rankingom!

Zaradi dežja se je finale igral skoraj 5 ur pozneje od predvidenega začetka. Nemec je začel odlično in kazalo je, da bo turnir osvojil drugi najnižje rangiran igralec na nivoju ATP turneje. Toda Španec je mislil drugače, preobrnil je potek v svojo korist in dobil uvodni niz. Enako je nadaljeval v 2. nizu ter osvojil turnir brez izgubljenega niza!

Albert: "Počutim se odlično, dolgo sem čakal na ta trenutek, igral sem zelo dobro ves teden. V finalu sem bil perfekten in nikoli ne bom pozabil Gstaada"!

Stebe je moral včeraj igrati 2 dvoboja v enem dnevu zato je bil danes utrujen!

Cedrik Marcel: "Pogoji so bili težki za igro, Albert pa je bil trden kot stena tako kot cel teden. Seveda je težko odigrati 2 dvoboja v enem dnevu, a danes sem dal vse od sebe toda ni bilo dovolj. Drugače sem zadovoljen z nastopi na turnirju"!

 

 

 

J. Safra Sarasin Swiss Open Gstaad:
Kategorija: ATP 250
Datum: 22.07.2019 - 28.07.2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €586.140
https://swissopengstaad.ch/de/

 

Finale:

Albert Ramos Vinolas (Spain) beat Cedrik Marcel Stebe (Germany)  6-3 6-2

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete