Aleksander Zverev prebil led, slavil v Rimu in postaja ''leader'' nove generacije

21.05.2017
RIM, ITALIJA - Nemec Alexander Zverev je prvi teniški igralec rojen v devetdesetih, ki ima v rokah lovoriko turnirja serije Masters. V Rimu je v finalu nadigral Novaka Đokoviča.

20-letni Alexander Zverev je veliki zmagovalec teniškega turnirja serije ATP1000 v Rimu. V finalu je tenisač iz Hamburga s 6-4, 6-3 na kolena spravil tudi renomiranega Novaka Đokoviča. Prav Srba je nasledil kot najmlajši prvak Mastersov po letu 2007, ko je Nole takrat kot 19-letnik osvojil Miami.

Štirikratni zmagovalec rimskega Mastersa Đokovič, bo jutri praznoval 30. rojstni dan, a darila v obliki naslova ne bo odvil. Trdno zapakiranega je v roke dobil deset let mlajši nemški nasprotnik, ki bo od jutri naprej tudi prvič v TOP10 na ATP lestvici. Ja, prava osvežitev za moški tenis.

  • Aleksander Zverev je seveda daleč prvi na lestvici, ki mlado generacijo pelje na zaključni turnir leta v Milano, še več, v super položaju je, da igra tudi na zaključnem Mastersu elitne osmerice konec sezone v Londonu. 

Zverev je že v 1. igri finala The Internazionali BNL d'Italia  odvzel servis nekdanjemu 1. igralcu sveta in prednost ohranil vse do konca. Mirno, zbrano, še poebej na svojem začetnem udarcu, je Nemec kontroliral položaj. V uvodnem delu je dobil 10 točk od 26 na začetnem udarcu. Đokovič ni našel načina, kako streti tekmeca in priti do brejka. Saša je v enakem tempu nadaljeval v 2. nizu. Hitro je ušel z  brejkom, ko je serviral je bil neprebojen, za češnjo na torti, je v 9. igri s še enim brejkom kronal dobro igro s točko, ki je bila zaključna. Zasluženo je prvič v karieri dvignil pokal zmagovalca turnirjev serije Masters, ki so po rangu takoj za Grand Slami.

Zverev je eden redkih, ki so od leta 2009 dobili turnir serije Masters, saj so skoraj vse lovorike pobrali Nadal, Đokovič, Federer in Murray. Đokovič in Nadal si lastita rekordni dosežek s po 30 naslovi.


Internazionali BNL d'Italia
Kategorija: ATP Masters 1000
Kraj: Rim, Italija
Datum: 14.05.2017 - 21.05.2017
Žreb: S-56 D-32
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 4,273,775
http://www.internazionalibnlditalia.com/

Finale:

16-Alexander Zverev (Germany) beat 2-Novak Djokovic (Serbia) 6-4 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete