Anderson slavil v Newportu in ustavil pravljični teden Brooksbya

19.07.2021
NEWPORT, ZDA - Kevin Anderson se je vrnil v zmagoviti ritem.

Za trenutno 113. igralca sveta Kevina Andersona je bilo težko leto, soočal se je z bolečinami v hrbtu, a očitno so te zdaj preteklost. Južnoafričan se je dobro znašel na zadnjem travnatem turnirju sezone v ameriškem Newportu in zmagal v finalu s 7-6(8), 6-4. Njegov nasprotnik je bil neznani domačin Jenson Brooksby, ki ima komaj 20 let in trka na vrata stoterice po uspehu ta teden. Trenutno je 126. igralec sveta.

Za Andersona je to sedma turnirska zmaga na ATP turnirjih. Nekoč že 5. igralec sveta je nazadnje dvignil pokal leta 2019 v Puneju. ''Za mano je kar dolga doba težav s poškodbo. A ne morem si želeti boljšega povratka po današnji zmagi v Newportu, upam, da je to moja vrnitev na stara pota. Zelo sem motiviran, da se vrnem v najboljšo formo'', je povedal Južnoafričan.

V uvodnem nizu ni bilo brejkov in odločitev je padla v podaljšani igri in Brooksby se je odlično držal. Klonil je čisto ob koncu, pred tem pa je imel tudi žogo za niz pri 6/5 a je šel bekend return v avt. V drugem delu je Američan za trenutek izgubil fokus in Anderson je to takoj izkoristil, v prvi igri in prednost je zadržal do konca. Kevin je prvič zaigral v Newportu po letu 2008.


Hall of Fame Open
Kraj: Newport (ZDA)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 12.07.2021 - 18.07.2021
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 535,535 USD
http://www.halloffametennischampionships.com/

Finale:

8(WC)-Kevin Anderson (South Africa) beat Jenson Brooksby (U.S.) 7-6(8), 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete