Bedene kot zadnji ogrel Đokoviča pred pravimi izzivi

27.05.2022
PARIZ, FRANCIJA - Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izgubul v 3. krogu OP Francije s 1. igralcem sveta.

Najboljši tenisač sveta Novak Đokovič je varno prišel v osmino finala OP Francije. V 3. krogu se je srečal s prvim loparjem Slovenije Aljažem Bedenetom in ga ugnal tudi v četrtem medsebojnem dvoboju brez izgubljenega niza s 6-3, 6-3, 6-2.

32-letni Bedene je že z uvrstitvijo v 3. krog kot igralec z zaščitenim rankingom dosegel uspeh, saj je to ponovitev njegovega najboljšega rezultata v karieri. Vrnil se je na terene in pokazal, da še vedno igra vrhunsko, a realno kaj več v tekmi s srbskim teniškim velikanom niti ni bilo za pričakovati. V najboljših časih ni uspel dobiti niza, danes bi bil to kar velik podvig. Je pa Ljubljančan verjetno kot zadnji 'ogrel' Novaka pred izzivi, ki ga čakajo do ubranitve naslova. 

Na osrednjem terenu Philippe Chatrier v Parizu je Đokovič prikazal dobro predstavo, zadel 30 vinerjev in napravil le 18 napak, vseskozi je diktiral tempo z osnovne črte in se 16-ič prebil v 4. krog na Roland Garrosu. To je sicer 18 nastop Noleta na pariškem rdečem pesku.

Dvoboj je trajal 1 uro in 45 minut, Aljaž je imel eno samcato brejk žogo, a Đokovičev servis je ostal nedotaknjen. 

1. tenisača sveta sedaj čaka tekma proti malemu Argentincu Diegu Schwartzmanu. S 15. nosilcem ima Beograjčan statistiko čisto kot solza 6-0, toda Južnoameričan bo precej večji zalogaj, kot jih je imel v prvih treh krogih. Do finala ga čakajo tri naporne tekme (Schwartzman, Alcaraz?, Nadal?), če preživi bo imel veliko možnosti, da še tretjič dvigne pokal mušketirjev in v zbirko doda 21. naslov na grand slamih ter se izenači z Rafaelom Nadalom na večni lestvici. S tem dosežkom bi bil prvi, ki bi imel osvojene vse turnirje velike četverice najmanj po trikrat. 


 

Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 22.05.2022 - 05.06.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 38,000,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

3. krog:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat PR-Aljaz Bedene (Slovenia) 6-3 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete