Bizarna scena v Hobartu. Igralki tekmovali katera bo prej predala.

12.01.2017
HOBART, AVSTRALIJA - Z eno besedo sramota, kar se je dogajalo na dvoboju Sachie Vickery in Elise Mertens na WTA turnirju v Hobartu.

Takoj po končani 1. igri dvoboja je Vickery poiskala pomoč pomoč zdravnika, nekaj sekund za tem pa še njena tekmica. Od tu naprej se je začela bitka s časom, sekundami, katera bo prej predala dvoboj.

Jasno, obe sta poskušali predati, sodnik pa je na koncu ocenil, da je bila Vickery hitrejša ter je nato zadovoljna zapustila teren, potolčena Mertensova pa je morala nadaljevati tekmovanje.

Zakaj sta pravzaprav obe poskušali predati tekmo? Ta teden se igrajo kvalifikacije OP Avstralije, obe pa bi morali igrati. Vedeli sta, da zmagovalka ne bo uspela priti pravočasno v kvalifkacije, pred začetkom tekme pa nista smeli predati, ker v tem primeru ne bi smeli v njih zaigrati. 

Razlog je predvsem v denarju. 1. krog OP Avstralije prinaša veliko denarja, toliko kot naslov v Hobartu, a taktika se Vickeryevi ni izšla, saj je izgubila v uvodnem krogu kvalifikacij. Na drugi strani se je Mertensova 'hitro pozdravila' in v četrtfinalu Hobarta izločila 1. nosilko.

Teniški svet je seveda zgrožen nad tem kar sta uprizorili igralki. Brez dvoma si Američanka in Belgijka zaslužita kazen, veliko pa je tudi na tem, da se spremenijo pravila igre v takšnih primerih.

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete