Bojana Jovanovski prejela nagrado za najbolj srčno igralko v letošnjem pokalu Fed!

28.03.2011
Mlada 19-letna srbska teniška igralka Bojana Jovanovski, ki se počasi prebija na svetovno sceno, je prejela nagrado pod imenom "2011 Fed Cup by BNP Paribas Heart Award" kot najbolj srčna igralka v pokalu FED 2011. ITF tako nagrajuje igralke, ki so pokazale pripadnost in hrabrost na igrišču pri igranju za svojo rerezentanco!

Bojana Jovanovski si je zaslužila nagrado "srce" v februarju, ko je za reprezentanco Srbije dosegla 3 zmage brez izgubljenega niza proti reprezentanci Kanade. Rezultat je bil na koncu 3:2. Bojana je uspešno prevzela glavno breme, saj sta nastop odpovedali najboljši srbski teniški igralki Jelena Janković in Ana Ivanović. V igri posameznic je premagala Rebecco Marino in Aleksandro Wozniak, v dvojicah pa je bila uspešna z Aleksandro Krunić!

Ob Bojani Jovanovski so nagrado prejele še Belorusinja Viktorija Azarenka, Perujka Bianca Botto in Japonka Ajumi Morita.

Nagrade v 6 kategorijah podeljuje mednarodna teniška zveza ITF in francoska banka BNP Paribas. Zmagovalke pa so dobile največ glasov  od obiskovacev uradne spletne strani pokala Fed. Nagrade podeljujejo od leta 2009, lani pa jo je prejea tudi Katarina Srebotnik. Do konca leta bodo izbrali še dve igralki. Denarno nagrado bodo nagrajenke podarile v humanitarne namene po lastnem izboru.

Tudi Katarina Srebotnik je bila deležna prestižne nagrade

Tudi Katarina Srebotnik je bila deležna prestižne nagrade

Nagrajenke v letu 2010 :

Francesca Schiavone (ITA) World Group semifinals
Yanina Wickmayer (BEL) World Group / World Group II play-offs
Jelena Jankovic (SRB) World Group / World Group II first round
Maria-Fernanda Alves (BRA) Americas Zone Group I
Kimiko Date-Krumm (JPN) Asia/Oceania Zone Group I
Katarina Srebotnik (SLO) Europe/Africa Zone Group I

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete