Caroline Wozniacki osvojila New Haven!

30.08.2009

New Haven, ZDA - Mlada danska teniška igralka Caroline Wozniacki(19) je osvojila še zadnji teniški turnir pred odprtim prvenstvom ZDA. V finalu je bila boljša od Rusinje Jelene Vesnine 6:2,6:4 v nizih .

Caroline Wozniacki je tako osvojila 6. WTA turnir, 3. letos in je po Venus Williams(2001-2002)1., ki je turnir osvojila 2 x  zapored. V vseh 5. dvobojih ni izgubila niza!

Caroline : "Sedaj je moj čas. Sedaj sem jaz prišla na vrsto, da osvojim nekaj turnirjev. Čutim, da je za menoj dobro leto. Zelo sem vesela, da je sedaj moje ime pojavlja v naslovni vlogi".

Caroline Wozniacki je že v 1. igri odvzela servis nasprotnici in se ni več ozrla nazaj. Dvoboj je trajal 1h in 16 minut. 23-letna Jelena Vesnina je šele 2. nastopila v finalu WTA turnirja.

Jelena : "Ne bom iskala izgovorov za poraz, saj je bila Carolina danes enostavno boljša. Naredila sem veliko napak, Carolina pa je zelo dobra obrambna igralka".

Ko je Carolina Wozniacki lani slavila v New Havenu je bila še ne postavljena igralka, danes pa je 9. igralka na svetu, na turnirju pa je bila 2. nosilka!

Caroline : "Nisem pričakovala, da se bo vse tako hitro ovijalo in da bom v enem letu že med top 10 igralkami. Neverjetno je, da sem pri 19. letih ena najmlajših med njimi. Zato sem trdo delala in vesela sem, da je šlo vse po načrtih".


foto : espn, gettyimages
pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete