Če iščete normalnost, je verjetno ne bo do leta 2022

24.07.2020
Steve Simons, glavni človek organizacije WTA pravi, da se tenis ne bo vrnil v normalno stanje kar nekaj časa.

Kot je znano do sedaj, se bo WTA turneja ponovno začela 3. avgusta s turnirjem v Palermu, nato pa sledijo dogodki v ZDA vključno z Odprtim prvenstvom ZDA konec avgusta.

Steve Simon je spregovoril za The National: ''Še vedno imamo veliko težav s karantenami in to bo vprašanje vse do konca leta. Vse ja začasno, gremo iz tedna v teden, toda poskušamo nardeiti kar se da, da to leto uporabimo kot nekakšen učni test; kako bomo živeli s tem virusom in kako bomo delovali naprej, saj jutri tega ne bo konec, ne bo kar minilo v enem dnevu''.

''Ugotoviti moramo kako nadaljevati, da bomo vsi varni. Če iščete normalnost je ne bomo videli verjetno vse do leta 2022 in to je dolga doba''.

Simon se strinja s stališči igralcev in igralk, da trenutno nadaljevanje ni pravično za vse ter dodal, da je to najboljši možni scenarij ob upoštevanju dolgoročne vizije za zaščito čim več turnirjev in zagotavljanju zaslužka čim več igralkam in igralcem. 

WTA turneja je bila skupaj z moško turnejo ATP in turnirji ITF prekinjena od začetka marca zaradi pandemije koronavirusa, le ta pa je še daleč od konca...

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete