Čilič ubranil zaključno točko vse boljšemu Đokoviču in slavil v Queensu

24.06.2018
LONDON, V.B. - Hrvaški tenisač Marin Čilič si je v londonskem Queensu priigral drugo lovoriko.

Marin Čilič je bil v Londonu 1. nosilec turnirja, v finalu pa je moral ubraniti zaključno točko Novaku Đokoviču, da je potrdil status prvega favorita. Hrvat je Srba,.ki se počasi vrača v formo, premagal s 5-7, 7-6(4), 6-3.

Stanje v medsebojnih dvobojih med Čiličom in Đokovičem je povsem različno, kot stanje na trenutni lestvici, saj je najboljši srbski športnik izgubil le en obračun od 15. Kakorkoli, Nole še ni tisti, ko je kraljeval na 1. mestu ATP lestvici, je pa vedno bližje. Danes je že 'povohal' pokal, a je zapravil zaključno točko in se na koncu moral zadovoljiti s t.i. krožnikom. Tudi v podaljšani igri je imel Đokovič 4/1, pa se je Čilič vrnil in obrnil potek ter dobil drugi zaporedni medsebojni obračun.

Đokovič je brez slavja na turneji že eno leto. Letos je začel katastrofalno, toda prihodnost ni tako črna. Sprememba v ekipi oz. postavitev temeljev, ki jih je imel v najboljših časih, so že obrodili sadove, rezultatsko in tudi tekmovalno je vse bližje dobri formi.

Čilič in Đokovič sta odigrala najdaljši finale v zgodovini turnirja, trajal je 3 ure. Čilič je lani zapravil zaključno žogo v tekmi z Lopezom, tokrat jo je sam izničil, zato je bil ta finale zanj še bolj poseben. Hrvat je v Queensu slavil tudi leta 2012.

Nole po porazu ni bil slabe volje. ''Ja, težek poraz, toda čestitam Marinu na zmagi, zaslužil si jo je. Sam sem vesel, bil sem v finalu po skoraj letu dni''.


Fever-Tree Championships
Kategorija: ATP 500
Kraj: London, Velika Britanija
Datum: 18.06.2018 - 24.06.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: trava
Nagradni sklad: € 1,983,595
https://www.lta.org.uk/major-events/fever-tree-championships/

Finale:

1-Marin Cilic (Croatia) beat Novak Djokovic (Serbia) 5-7 7-6(4) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete