DAVIS CUP: Španija je ubranila 'solatno skledo'!

05.12.2009

BARCELONA, ŠPANIJA - Španska teniška reprezentanca v postavi Rafael Nadal, David Ferrer, Feliciano Lopez in Fernando Verdasco, s kapetanom Albertom Costo na čelu, je letošnja zmagovalka Davisovega pokala.

Rdeča 'furija' je najstarejše moštveno tekmovanje osvojila že četrtič v zgodovini (2000, '04, '08, '09), prav vse zmage pa izvirajo iz tega tisočletja, kar jih postavlja na sam vrh moškega tenisa. Dokončno ubranitev lovorike sta danes z zmago v dvojicah potrdila Fernando Verdasco in Feliciano Lopez, ki sta gladko po treh zaporednih nizih (7-6, 7-5, 6-2) odpravil češko navezo Berdych/Stepanek ter priborila tretjo točko potem, ko sta bila včeraj med posamezniki uspešna Rafael Nadal in David Ferrer.

Španija je do naslova v letu 2009 prišla preko Srbije v 1. krogu (4-1), Nemčije v 2. krogu (3-2) in Izraela v polfinalu (4-1); Čehi pa tako ostajajo pri edini osvojeni lovoriki iz leta 1980.

Jutri sta na programu še dva dvoboja, ki pa bosta bolj revijalna kot tekmovalna, nova sezona v pokalu Davis pa se začne 5. marca 2010. Takrat se bo tudi Slovenija v 1. krogu 2.evroafriške skupine pomerila z reprezentanco Norveške na njihovih tleh. Upajmo, da našim fantom v naslednji sezoni le uspe preboj v višji kakovostni razred. Z letošnjimi rezultati so dokazali, da se je slovenski tenis dvignil na višji nivo, saj takšnih rezultatov do sedaj v zgodovini še nismo beležili.

Ostali pari prvega kroga v svetovni skupini so Španija - Švica, Nemčija - Francija, Rusija - Indija, Argentina - Švedska, Ekvador - Hrvaška, Čile - Izrael in Belgija - Češka.

Z današnjim dejanjem se je dokončno zaprl zastor nad letošnjo sezono 2009.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

SVETOVNA SKUPINA - FINALE

ŠPANIJA ČEŠKA 3-0
Kraj: Palau Sant Jordi, Barcelona (pesek - dvorana)
Rafael Nadal (ESP) d. Tomas Berdych (CZE) 75 60 62

David Ferrer (ESP) d. Radek Stepanek (CZE) 16 26 64 64 86

Lopez/Verdasco (ESP) d. Berdych/Stepanek (CZE) 76 75 62


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete