Dinara Safina zapušča tenis za nedoločen čas!

13.05.2011
Nekoč št. 1 ženskega tenisa Rusinja Dinara Safina, ima zaenkrat dovolj stalnega bojevanja s poškodbo hrbta in odhaja iz tenisa za nedoločen čas!

Dinara Safina je ob tem dejala, da nima pojma kdaj bo pripravljena za vrnitev v teniško karavano. Zanimivo, da je Dinara pred tremi dnevi preko twitterja sporočila, da bo njen naslednji nastop na grand slam turnirju v Roland Garrosu.

Stvari so se medtem spremenile in besede Rusinje kažejo na to, kako je utrujena od stalnih poškodb, ki jo pestijo v zadnjem letu in pol :

"Ne vem koliko časa bom odsotna. Nočem več trpinčiti sebe in mojega telesa. Utrujena sem že od stalnega spraševanja trenerja na treningu : "Kako je s hrbtom? Ali lahko narediš to vajo"? Enostavno sem utrujena od borbe s samo seboj. Trenutno ne morem v tenisu narediti nič pametnega. Ko bom lahko naredila določene gibe brez bolečin v hrbtu, bo smiselno razmišljati o vrnitvi. Trenutno se ne obremenjujem kdaj se bom vrnila. Ali bo to na ameriški turneji, ob koncu sezone, ali pa drugo leto. Odsotna bom toliko časa, kolikor bo potrebno"!

 

 

25 letna Dinara Safina je le še ena v nizu bivših številk 1, ki so odsotne zaradi poškodb. Če sta Venus Williams in Kim Clijsters še vprašljivi za nastop v Parizu, tam ob Dinari zagotovo ne bo Serene Williams... .

 

foto : gettyimages

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete