Djokovič začel sezono tako kot jo je končal - z naslovom!

28.12.2013
ABU DABI, Z.A.E. - Srbski teniški velemojster Novak Djokovič je tretjič zapored zmagovalec uvodnega turnirja v novo sezono, ekshibicije šestih tenisačev v Abu Dabiju. V finalu je rutinirano premagal 3. igralca sveta Davida Ferrerja.

Srbski tenisač je bil ponovno najboljši na ekshibicijskem turnirju v Združenih arabskih Emiratih. Tretji zaporedni naslov si je priigral z zmago s 7-5, 6-2 nad Davidom Ferrerjem.

Po zmagi nad Jojem-Wilfriedom Tsongajem v polfinalu mu je v finalu moral stisniti roko tudi borbeni Ferrer, pravzaprav se je ponovil finale Abu Dabija izpred dveh let.

Djokovič ni začel najbolje, vedno motivirani Ferrer pa je grizel in grizel ter prvi prišel do brejka (3-1). No, Novak se je hitro vrnil, izenačil, v ključnih trenutkih pa zaigral kot zna. Vzel je servis tekmecu za 6-5, nato pa rutinsko dokončal niz. V nadaljevanju se je Srb razigral do konca. Prevzel je iniciativo, povedel 4-0 in jasno je bilo, da se bo njegova dominacija v Abu Dabiju nadaljevala...

''Zelo sem zadovoljen z zmago na zelo dobro organiziranem dogodku. Lepo je igrati pred gledalci, ki ljubijo tenis. Za mano je odlična uvertura v novo sezono, upam da so gledalci prav tako uživali'', je povedal Nole po 12. zmagi nad Špancem. 

''Vesel sem, da je v moji ekipi tudi Boris Becker, sodelovanje sva začela fantastično, želim si, da bo takšno tudi v nadaljevanju teniške sezone. Pohvaliti moram tudi ostale člane ekipe, ki so ob meni ter so pomemben del mojega tima. Oni so že dolgo z mano, niso samo moji sodelavci temveč tudi zelo dobri prijatelji'', je še povedal drugi teniški igralec sveta.

Djokovič bo naslednjič vihtel lopar na OP Avstralije, kjer brani naslov. 

Boris Becker je novi trener Novaka Djokoviča. Sodelovanje se je začelo brez napake...

Boris Becker je novi trener Novaka Djokoviča. Sodelovanje se je začelo brez napake...

Tretje mesto v Abu Dabiju je pripadlo Rafaelu Nadalu. Vodilni iz teniške lestvice ATP je v 'malem finalu' premagal Joja-Wilfrieda Tsongaja z 2-0 v nizih ali 7-6, 6-3

''Srečen sem, da sem se spet vrnil v Abu Dabi. To je lepa izkušnja. Sam začetek nikoli ni lahek, podlaga pa je tu zelo hitra. Tsonga je bil zelo agresiven, odlično je serviral...toda zame je to dober start in odlična podlaga v novo sezono'', pa je izjavil Španec po zmagi.

 

pripravil: L.S.

foto: dw.de

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete