Domači povabljenec izločil Kavčiča v uvodnem krogu Firenc

24.09.2019
FIRENCE, ITALIJA - Blaž Kavčič je ekspresno izpadel na Challengerju v Firencah, kjer ga je presenetil domači povabljenec.

32-letni slovenski tenisač Blaž Kavčič (270. na ATP) je kar malo nepričakovano gladko izgubil v 1. krogu Challengerja v Firencah, ki se igra za denarno pogačo v vrednosti 46,600 evrov. Presenetil ga je domačin Enrico Dallavalle.

21-letni Italijan Dallavalle, 442. igralec sveta, je Ljubljančana premagal s 6-1, 6-3, dvoboj pa zaključil po 1 uri in 23 minutah.

Blaž je imel veliko priložnosti, a kaj, ko jih ni izkoristil. Priigral si je osem brejk žog, niti ena ni bila konvertirana, tekmec pa je izkorstil 4 od 7. Kavčič je slabo odigral na prvem začetnem udarcu, na katerem je osvojil samo 9 točk od 19 ob slabem odstotku zadetih v polje, Italijan je imel recimo kar 44 zadetih prvih servisov, izkoristil jih je 30. Pomerila sta se prvič.

Enrico Dallavalle je letos osvojil nekaj turnirjev nižjega ranga ITF WTT, zmaga nad Kavčičem je ena od njegovih največjih

Enrico Dallavalle je letos osvojil nekaj turnirjev nižjega ranga ITF WTT, zmaga nad Kavčičem je ena od njegovih največjih

Kavčič se bo moral še krepko garati, da izboljša ranking za nastop v kvalifikacijah OP Avstralije, ki je na sporedu tretji teden januarja v Melbournu.


Firenze Tennis Cup
Kraj: Firence (ITA)
Datum: 23.09.2019 - 29.09.2019
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €46,000

1. krog:

Enrico Dallavalle (Italy) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 6-1 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete