Đoković: Lagal bi, če bi dejal, da ne želim ujeti Nadala

17.09.2015
NEW YORK, ZDA - Prvi igralec sveta Novak Đoković je po zmagi v New Yorku, s katero si je priigral 10. naslov na turnirjih velike četverice, razkril svoje ambicije v nadaljevanju kariere.

Novak Đoković se je v velikem jabolku veselil 10. Grand Slama, drugega v New Yorku in sedmega na trdi podlagi. S tem se je približal Björnu Borgu in Rodu Laverju, ki sta jih zbrala 11, pred njim pa ostajajo še Roy Emerson (12), Pete Sampras (14), Rafael Nadal (14) in seveda Roger Federer (17).

Srbski šampion je lastnik številnih zgodovinskih dosežkov in velja za enega najboljših tenisačev vseh časov, a 28-letnik zagotavlja, da je njegova motivacija na izredno visokem nivoju.

''Lagal bi, če bi dejal, da ne ciljam na to, da bi ujel oziroma prehitel Petea in Rafaela. Nadal še vedno igra in seveda lahko poveča število svojih zmag. Želim si naprej in upam, da bom na igrišču ostal dovolj dolgo. Če bom še naprej počel to, kar počnem, imam dobre možnosti, da jih še kar nekaj osvojim,'' je povedal Đoković.

Prvi igralec sveta je letos zaigral v finalih vseh štirih največjih turnirjev in osvojil tri lovorike. Edini spodrsljaj si je privoščil v finalu OP Francije, s katerim so ugasnile njegove možnosti za CYGS, ki ga v moškem tenisu nismo videli vse od leta 1969. A Đoković kljub izjemni formi ostaja na realnih tleh in ničesar ne jemlje za samoumevno. Zmaga v Parizu, meni vladar teniških igrišč, bi lahko imela učinek metulja.

''Vse se zgodi z razlogom. Če bi dobil tisti obračun (z Wawrinko, op. a.), bog ve, če bi osvojil Wimbledon. Morda bi bil že zadovoljen,'' je dejal Nole.

Serena Williams je bila v New Yorku le dve zmagi oddaljena od zgodovinskega dosežka (štirje Grand Slami v enem letu), ki ga je zadnja zabeležila Steffi Graf leta 1988. ''V polfinalu je bila pod velikim pritiskom. Pokazalo se je, da je človek in da se lahko zgodi tudi njej, čeprav gre za eno najdominantnejših športnic vseh časov,'' je sklenil Đoković.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete