Đoković: "Verjetno se bodo zdaj spravili name, zato je bolje, da neham."

09.06.2019
PARIZ, FRANCIJA - Novak Đoković je čestital Dominicu Thiemu za uvrstitev finale Roland Garros, ob tem pa ni skoparil s kritiko na račun organizatorjev.

Polfinalni obračun Novaka Đokovića in Dominica Thiema, ki se je razvlekel na dva dneva, je v izredno zahtevnih vremenskih pogojih po petih nizih dobil Avstrijec in tako poskrbel za ponovitev lanskega finala, v katerem je moral priznati premoč Rafaelu Nadalu.

Thiem je v polfinalu končal Đokovićev pohod na četrto zaporedno lovoriko na grand slamih ter mu prizadejal prvi poraz po 26 zmagah na največjih turnirjih. Srb je imel na osrednjem igrišču Philippe Chatrier ogromno težav s privajanjem na vetrovne razmere, nezadovoljen pa je bil tudi z delom glavnega sodnika. Jezen na organizatorje je dušo izlil v pogovoru za srbske medije.

"Ne vem, kakšna bi bila prava taktika v takšnih pogojih. To je bil boj za preživetje. Trudila sva se, da bi v igrišču obdržala eno žogico več od nasprotnika in iskala način, kako osvojiti točko. V življenju še nisem doživel česa takšnega. Morda enkrat poti Davidu Ferrerju v polfinalu OP ZDA. Na pesku še nisem bil priča takšnim pogojem," je povedal prvi igralec sveta.

"Čestitke Thiemu, ki je ostal psihično močan, trden in stabilen. Ko je bilo to potrebno, je z veliko rotacije žogo znal držati v polju. V zadnji igri sem imel manjšo prednost, vendar sem na koncu izgubil. Zadeval sem prve servise, on pa je vračal z globokimi in rotiranimi žogicami ter me tako potiskal izven igrišča. Na tisti strani, kjer je odigral zadnjo igro, je trikrat lažje igrati kot na drugi. 90-odstotkov brejkov se je zgodilo tam."

Đoković je že v petek organizatorje pozival k prekinitvi obračuna, po nekaterih navedbah pa naj bi igrišče zapustil celo pred uradno potrditvijo, da je dvoboj prestavljen na soboto. "Če pada dež, je prekinitev logična, ker lahko nastane škoda na igrišču. Glede vetra pravila niso povsem jasna. Dokler po igrišču ne letijo predmeti, se igra nadaljuje. V prvi ali drugi igri je na igrišče priletel dežnik. Pristal je tri metre od mene. Nisem vedel, da dežnik ni nevaren," se je jezil Đoković.

V ozadju se, tako kot povsod, skrivajo finančni interesi. "Treba je upoštevati veličino turnirja. Prestavitev dvoboja je za njih velik strošek. V tem je precej več posla kot športa. Interes igralcev je na drugem mestu. Posel je prioriteta v vseh komercialnih športih, ne samo v tenisu. Preveč pozornosti se namenja ceni vstopnic, namesto da bi se ukvarjali z igralci na trenernu. Tako pač je. To sprejemam kot del športa, ki ga imam rad. Tenis igram na profesionalnem nivoju in takšne stvari se mi niso zgodile prvič," je povedal Đoković.

"Zelo sem razočaran. Poraz v zaključku grand slama je vedno boleč. O pogojih sem povedal vse, kar sem imel povedati, odveč bi bilo še naprej razpredati o tem. Verjetno se bodo zdaj vsi spravili name, ker sem to povedal, zato je bolje, da na tej točki neham," je sklenil srbski tenisač.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete