Elena Dementijeva osvojila ASB Classic v Aucklandu in resno napovedala naskok na 1. mesto

10.01.2009

AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - Olimpijska prvakinja 27- Elena Dementijeva je v finalu ASB Classic turnirja,suvereno premagala rojakinjo in soimenjakinjo Eleno Vesnino. To je bil že njen 12. osvojeni WTA turnir v karieri.

Elena Vesnina je igrala šele svoj 1. medtem, ko je bil to za Eleno Dementijevo že 25. finale serije WTA. Po slabšem začetku, ko je Vesnina že imela prednost odvzema servisa nasprotnice, je Dementijeva izkoristila svoje znanje in izkušnje in se sprehodila do naslova z rezultatom 6:4,6:1 v nizih.


Dementijeva hoče biti 1. na svetu


" Podpora občinstva je bila izredna, ne samo danes ampak skozi celoten turnir. Pravi užitek je bilo tukaj igrati. Vse smo se počutile kot doma bilo je res prijetno. Še toliko bolj sem vesela, ker prvič ni bila z menoj mama, a sem vseeno osvojila turnir," je povedala Elena Dementijeva.


Vesnina je prišla do svojega 1. milijona$ v karieri


Tudi 22- Elena Vesnina, ki je trenutno na 76. mestu WTA lestvice, odhaja z lepimi spomini. Premagala je 12. igralko na svetu Caroline Wozniacki in z osvojeno denarno nagrado preskočila magično mejo milijona$ zaslužka v karieri.

"Zame je bil to velik teden in tudi jaz sem tukaj zelo uživala. Rada bi čestitala Dementijevi, ki je igrala odlično in zasluženo osvojila turnir," je dejala Elena Vesnina.

foto : Niels Schipper, gettyimages
pripravil : Marjan B.
ASB Classic 2009
Auckland, Nova Zelandija , NZL
Januar 5-10, 2009
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA
Finale:
(1) Elena Dementieva (RUS) d. Elena Vesnina (RUS) 64 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete