Fantastični nastop Juvanove za glavni del Palerma, Hercogova razočarala

03.08.2020
PALERMO, ITALIJA - Kaja Juvan se je prebila v glavni del WTA turnirja na Siciliji, prvega po premoru zaradi koronavirusa. Polona Hercog, ki je bila neposredno v glavnem žrebu, je močno razočarala.

Komaj 19-letna Kaja Juvan je dobila še tretji dvoboj v kvalifikacijah peščenega WTA turnirja v Palermu in si s tem priigrala karto za glavni del tekmovanja, v katerem sta tudi Polona Hercog in Tamara Zidanšek. No, Hercogova je že izpadla, saj je svoj obračun odigrala pod nivojem.

Najprej se posvetimo odličnemu nastopu Juvanove, ki je v 1. uri in 43 minutah s 7-6(8), 6-1 odpravila domačinko Martino Trevisan, 153. na WTA lestvici. Po izenačenem prvem nizu, ki se je po dveh brejkih na obeh straneh odločal v podaljšani igri, v kateri je Kaja zlomila tekmico z 10/8 in ubranila tri žoge za niz, je v drugem Slovenka popolnoma prevladovala. Kar osem brejk žogic si je zagotovila Kaja in izkoristila tri, več kot dovolj ob eni izgubi servisa, da se je gladko uvrstila med 32 najboljših na pesku v Palermu. 26-letno Trevisanovo je tako premagala v prvem medsebojnem dvoboju. Kaja je letos dobila vseh pet odigranih tajbrejkov.

Na 202,250 USD vrednem dogodku pa je razočarala najboljša Slovenka na WTA lestvici s 45. mestom, Polona Hercog. Za nasprotnico je imela povabljeno igralko, 19-letno Italijanko Elisabetto Cocciaretto. čeprav so domače igralke vedno neugodne pa to ni razlog, da 29-letna Polona ne bi zmagala ter se prebila v 2. krog. V 1. nizu se je odločalo v tajbrejku, v katerem je Štajerka vpisala le eno točko, v drugem pa je povedla 3-1 z odvzemom servisa, do konca pa ji ni več uspelo dobiti igre ter je končala z nastopi po 1 uri in 53 minutah. Rezultat je bil 7-6(1), 6-3 za nasprotnico. Za Polono je bil to prvi nastop po koncu februarja, ko je igrala v Dohi in izgubila z Van Uytvanckovo. Na drugi strani je Italijanka prišla do prve zmage v glavnem delu turnirjev serije WTA.

Varovanka trenerja Robija Cokana se bo v 1. krogu glavnega dela soočila z Marketo Vondroušovo. 21-letna Čehinja je 18. igralka sveta in 2. nosilka turnirja na Siciliji. To bo njun prvi medsebojni obračun.


31st Palermo Ladies Open
Kraj: Palermo (ITA)
Datum: 03.08.2020 - 09.08.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: 202,250 USD
Podlaga: Pesek

1. krog:

WC-Elisabetta Cocciaretto (Italy) beat Polona Hercog (Slovenia) 7-6(1) 6-3

3. krog(kvalifikacije):

Kaja Juvan (Slovenia) beat Martina Trevisan (Italy) 7-6(8) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete