Federer: 'Želim osvojiti 20 Grand Slam naslovov'; Nadal: 'V Wimbledonu želim nadaljevati tam, kjer sem se ustavil'

17.06.2010

''Imam šele 28 let in šele zdaj prihajam v drugo polovico svoje kariere'', je izjavil Roger Federer za nemški časnik Sport Bild.

''Od sedaj naprej igram za zgodovino in nove rekorde. Nabral sem 16 naslovov turnirjev za Grand Slam in verjamem, da lahko pridem do številke 20. Konec kariere je še daleč. Moram priznati, da zlahka najdem motivacijo in to v novih tenisačih, ki prihajajo'', je povedal trenutno 2. igralec sveta.

Prejšnji teden je Švicar izgubil finale Halleja proti Avstralcu Lleytonu Hewittu, na prihajajočem Wimbledonu pa bo nastopil kot 1. nosilec. ''Fizično in psihično sem zelo svež in komaj čakam na nastope v Wimbeldonu'', je še dodal teniški maestro pred začetkom turnirja na sveti travi, kjer je nabral že 6. naslovov.

2. nosilec letošnjega Wimbledona Rafael Nadal, je Rogerju Federerju zadal poraz v finalu leta 2008. To je bil epski dvoboj, ki se je igral na pet nizov.

''Ja, to je bil moj zadnji dvoboj v All England Clubu in letos želim nadaljevati prav tam, kjer sem končal. V Wimbledon se vračan popolnoma pripravljen, lačen novih zmag in novega velikega finala'', je povedal Španec, ki lani zaradi poškodbe ni odigral niti enega dvoboja na travnati podlagi.

Letos je nastopil na turnirju v Queensu, kjer je premagal Brazilca Daniela in Uzbekistanca Istomina, nato pa je po dveh nizih izgubil proti rojaku Felicianu Lopezu. ''Letos je vse drugače. Počutim se zelo dobro n prihajam dobro pripravljen. Ko je izpolnjen ta pogoj, je vse mogoče'', je še dodal peščeni kralj, ki je na začetku tega meseca prišel do 5. lovorike na Roland Garrosu.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete