FENOMENALNO: Blaž Kavčič je postal prvi slovenski zmagovalec OP Ljubljane!

26.09.2010

LJUBLJANA - OP Ljubljane ali turnir serije Challenger BMW Ljubljana Open, ki se igra za nagradni sklad 42,500 evrov, je dobilo novega junaka. Prvič v štiriletni zgodovini turnirja je zmagovalec postal domači teniški igralec 23-letni Blaž Kavčič.

Ljubljančan je v velikem finalu na osrednjem igrišču TC Ljubljana premagal žilavega Belgijca Davida Goffina s 6-2, 4-6 in 7-5 ter še tretjič v mesecu dni dvignil lovoriko s turnirjev serije Challenger ter piše nove mejnike slovenskega tenisa. ČESTITKE BLAŽ KAVČIČ!

Najbolj trofejni slovenski teniški igralec

Zmaga v Karšiju (trda podlaga), Reki (pesek) in Ljubljani (pesek) je bera lovorik Kaljuta v zadnjem mesecu dni, kljub zdravstvenim težavam. Fenomenalna serija bo trenutno 121. igralca sveta spet približala najboljšim stotim na teniški lestvici ATP. Naj spomnimo, da je Kavčič 22. marca 2010 kot prvi slovenski tenisač prebil magično mejo TOP 100, ko je zasedal 96. mesto. Zmaga pred domačimi gledalci, ki so ga roko na srce spodbujali cel teden, je najslajša ter že njegova peta v karieri, kar ga uvršča na sam prestol slovenskih teniških igralcev (Žemlja je kot prvi v zgodovini osvojil eno leta 2008 v Cancunu), ko govorimo o turnirjih serije ATP Challenger. Korak za korakom in morda se nam že v bližnji prihodnosti obeta tudi kakšen naslov na turnirjih najvišjega nivoja (ATP), kjer za sedaj najboljšo uvrstitev drži Luka Gregorc, ko je leta 2008 v New Havnu šokiral z uvrstitvijo v polfinale.

Zmaga kljub poškodbi

''Belgijec me je kar malce presenetil. Igral je zelo agresivno, ves čas je pritiskal, tako da je bilo z mojo nogo težko igrati. Vendar pa sem s strani navijačev dobil dodatno energijo, tako da mi je na koncu le uspelo uresničiti sanje z zmago na domačem turnirju. Tudi proti Violi v drugem kolu sem malce padel, pa je potem moj tekmec vse začel zadevati. Moja žoga je bila v tistih trenutkih prekratka, a sem se nato v tretjem nizu vseeno pobral. Tudi prekinitev pri 4-1 mi je dobro dela, saj sem odšel na masažo. Občutki so res neverjetni, to je najlepši teden v mojem življenju'' je dejal presrečen današnji junak.

Finalno dejanje turnirja BMW Ljubljana Open je bilo prestavljeno za en dan, saj je slabo vreme včeraj preprečilo igranje. Že danes dopoldne so organizatorji naredili velik posel ter odlično pripravili razmočen teren, da sta ob 11. uri tekmeca le stopila na rdeči ljubljanski pesek. Začetek dvoboja je bil izenačen, igralca pa sta tipala en drugega. Prvi niz se je prelomil v 6. igri, ko je Blaž prišel do prvega brejka, se sprostil in v 8. še enkrat odvzel servis nasprotniku iz Belgije za 'čistih' 6-2.

S peto zaporedno dobljeno igro je povedel 1-0 v drugem, in si v 6. igri priigral vodstvo 4-2, v naslednji pa je imel žogo za povišanje izida. No, tu se je Goffin rešil, začel delati manj napak od Blaža ter s štirimi igrami na svoj račun tekmo postavil na začetek. Blaž Kavčič, ki je igral poškodovan in s pomočjo tablet je po končanem drugem nizu zaprosil za pomoč fizioterapevta, ki mu je očitno pomagala.

V odločilnem petem nizu smo v prvih štirih igrah videli tri brejke. Dva sta odšla na stran Kavčiča, ki je z uspešno igro na svoj servis povedel visokih 4-1, v tistem trenutku pa so se nad Ljubljano spet privalili temni oblaki (dež) in prekinili dvoboj. Blaž je med odmorom, ki je trajal približno dve uri, odšel tudi na masažo ter se maksimalno pripravil za zaključek. Kljub ''poplavi'' so pridni delavci (Stevo in Co.) čistili teren do 15.30. Od tu naprej pa se je odvila mini drama. Pri 5-3 je Kavčič že imel zaključno žogo, ki jo je mladi, 19-letni Goffin ubranil in skoraj izsilil podaljšano igro. Nepopustljivi Blaž se s tem ni strinjal ter v 12. igri še enkrat 'brejknil' nasprotnika za končnih 6-2, 4-6 in 7-5. Lopar je zletel visoko v zrak, Blaž pa od veselja in sreče po tleh. Povsem zasluženo, saj do finala Črnučan ni oddal niti niza, že od drugega kroga naprej pa je branil čast nosilcev (3. nosilec) in tudi slovenskih igralcev.

297. igralec sveta David Goffin je z igranjem v finalu OP Ljubljane prišel do uspeha kariere

Organizatorji, gledalci in vsi, ki spremljajo slovenski tenis, so dolgo čakali na ta dan. Imeti domačega zmagovalca je najboljša nagrada za vse. Že lani je bil Grega Žemlja zelo blizu, ko mu je to čast pred nosom ukradel Paolo Lorenzi, no, Blaž Kavčič priložnosti ni izpustil iz rok. Hvala Blaž.

pripravil: L.S.

foto: Marko Sivec

BMW Ljubljana Open 2010

Kraj: Ljubljana, Slovenija

Kategorija : ATP Challenger

Nagradni sklad: 42,500€

Podlaga: Pesek


Finale:

(3) Blaž Kavčič (SLO) d. David Goffin (BEL) 62 46 75

 

 

Veselje Blaža ob zmagoviti točki na domačem turnirju v Ljubljani

Posamični naslovi Blaža Kavčiča na turnirjih serije Challenger (5)

Št.

Datum

Turnir

Podlaga

Nasprotnik v finalu

Izid

1.

25. maj 2009

Alessandria (ITA)

pesek

Jesse Levine (ZDA)

7-5, 6-3

2.

23. junij 2009

Constanta (ROM)

pesek

Julina Reister (NEM)

3-6, 6-3, 6-4

3.

21. avgust 2010

Karši (UZB)

trda

Michael Venus (NZL)

7-6, 7-6

4.

12. september 2010

Reka (HRV)

pesek

Ruben Ramirez-Hidalgo (ŠPA)

6-4, 3-6, 7-6

5.

26. september 2010

Ljubljana (SLO)

pesek

David Goffin (BEL)

6-2, 4-6, 7-5

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete