FENOMENALNO: Zgodovinska zmaga pelje Luko Gregorca v glavni del Wimbledona!

18.06.2009

LONDON, ANGLIJA - Luka Gregorc, 25-letnik, ki živi in trenira na Floridi v ZDA, je prišel do zgodovinske zmage za Slovenijo in se je kot prvi Slovenec uvrstil v glavni del slovitega turnirja na sveti travi Wimbledona! BRAVO LUKA GREGORC!

V zadnjem odločilnem kvalifikacijskem krogu je 'Senzacija iz New Havna' pospravil s 34-letnim Avstralcem Josephom Siriannijem v treh nizih s 6-4, 6-4 in 7-5, zmaga pa pomeni sploh prvo slovensko moško uvrstitev v glavni žreb turnirjev za grand slam.

Super Luka Gregorc je prvi Slovenec, ki bo zaigral v glavnem delu turnirjev za grand slam

25-letni Ljubljančan je v prvem nizu prišel do brejka in prednosti v pravem trenutku (9. igra), ki je pomenil en korak več do sanjske uvrstitve na glavni del Wimbledona. Z odličnim servisom se je držal v igri tudi v 2. nizu, še več, v 7. igri je še enkrat ukradel začetni udarec avstralskemu veteranu Sirianniju ter ga nato zlomil še v drugem nizu.

Melbournčan, sicer vajen travnate podlage, se je upiral in upiral, v tretjem nizu vseskozi igral na robu brejka, naš junak pa ga je končno strl v 11. igri s tretjim brejkom v dvoboju potem pa na svoj servis potrdil veliko zmago, ki ga pelje med najboljše igralce letošnjega wimbledonskega turnirja na All england Clubu.

Avstralec Joseph Sirianni bo Slovencem, še posebej pa Luki Gregorcu, ostal za vedno v spominu kot tenisač, ki je izgubil dvoboj za prvo slovensko moško uvrstitev v glavni del GS turnirjev

Žreb parov bo jutri.

pripravil: L.S.

foto: espn.com, facebook - Luka Gregorc

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete