Fes: Pri 31-letih Briantijeva do prvega naslova na WTA turnirjih

24.04.2011
FES, MAROKO - Italijanka Alberta Brianti je pri 31-letih prišla do prvenca na WTA turnirjih. Danes je slavila na peščenem turnirju v Maroku.

Turnir v mestu Fes v Maroku je edini, ki se igra na afriški celini. V današnjem deževnem popoldnevu, je 220,000 USD vreden turnir osvojila Italijanka Alberta Brianti, ki je v finalu premagala Romunko Simono Halep s 6-4, 6-3.

Briantijeva je bila nepostavljena igralka na turnirju GP de SAR La Princesse Lalla Meryem, v prvem nizu pa je proti Halepovi vodila že 5-2, ko je dež prekinil srečanje. Ko sta se vrnili, je Romunka znižala izid na 5-4 ter imela žogo za izenačenje na 5. Briantijeva je ušla podaljšanju niza s tremi zaporedno vezanimi točkami za 6-4. V drugem nizu smo videli pet brejkov, enega več na strani Italijanke, kar je bilo dovolj za zmago po dveh zaporednih nizih.

Alberta Brianti, ki je pred dvema letoma izgubila finale v Gvangžuju, ima za sabo odličen teden. Vsem tekmicam je oddala le en niz (Oudinovi v četrtfinalu), v finale pa je prišla brez boja v polfinalu, ker je Dinaro safino izdala bolezen. Italijanka je sicer boljša na drugih podlagah, zato je njena zmaga kar manjše presenečenje.

Romunka Simona Halep do finala ni prepustila niti niza, v Fesu pa ji je na zadnji stopnički spodrsnilo že drugič zapored.

 

GP de SAR La Princesse Lalla Meryem 2011
Fes, MAR
18.04.2011-24.04.2011
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTAFinale:

Alberta Brianti (ITA) d. (7) Simona Halep (ROU) 64 63

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete