Finale velikanov v Puneju brez brejkov dobil Kevin Anderson

05.01.2019
PUNE, INDIJA - Južnoafričan Kevin Anderson in Hrvat Ivo Karlovič sta dva izmed najvišjih tenisačev v karavani, na ATP turnirju v Indiji pa sta tako poskrbela za najvišji finale v zgodovini. Pričakovano tesen obračun je na koncu za las dobil Anderson.

Ko sta 32-letni Anderson in še sedem let starjši Karlovič prišla do finala smo se spraševali ali se bo kakšen niz končal pred podaljšano igro in upali na žakelj asov in prav to smo dobili. Finalni nastop se je končal po treh tajbrejkih, zadela sta 57 asov, kar 36 pa jih je zabil 'velikan iz Šalate', doktor Ivo Karlovič. No, Hrvatu žal ni uspelo ujeti lovorike, prekratek je bil za mišjo dlako, Kevin Anderson je namreč slavil s 7-6(4), 6-7(2), 7-6(5). ter vpisal šesto turnirko zmago, ima pa še 13 finalnih nastopov. 

Na dvoboju nismo videli niti enega brejka, Zagrebčan je celo ostal brez brejk žogice, na drugi strani pa jih je Anderson zapravil osem, ali drugače povedano, Karlovič jih je ubranil. V tekmi kopice asov je bilo na koncu število točk poravnano na 111:111, srečnejši pa je bil 1. nosilec in 6. igralec sveta.

Za Andersona je to šesta lovorika v karieri, za njo pa je garal skoraj tri ure. Ja, ni se predal 100. igralec sveta Karlovič, ki je ta teden dokazal, da še zdaleč ni za odpis. V finalnem tajbrejku je celo vodil 5/2, pa se je tekmec izvlekel. 

''To je bilo zares tesno, lahko bi se obrnilo v eno ali drug smer. Sam sem zelo zadovoljen, da sem naredil korak več od lanskega leta. Današnja atmosfera na tribunah je bila izjemna, zapomnil si jo bom do konca življenja'', je povedal Kevin Anderson.

Karlovič je bil prekratek, da bi prišel do prvega naslova po dveh letih in pol in osmega v karieri. 


Tata Open Maharashtra
Kategorija: ATP 250
Kraj: Pune, Indija
Datum: 31. 12. - 06. 11. 2019
Žreb: S-28 R-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $527,880
http://www.maharashtraopen.com/

Finale:

1-Kevin Anderson (South Africa) beat Ivo Karlovic (Croatia) 7-6(4) 6-7(2) 7-6(5)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete