Fognini kljub kravati ni dovolil presenečenja in premagal Bedeneta!

18.02.2014
RIO DE JANEIRO, BRAZILIJA - 3. nosilec ATP500 turnirja v Rio De Janeiru, Italijan Fabio Fognini, je po treh nizih v uvodnem krogu ustavil najboljšega Slovenca Aljaža Bedeneta.

Kljub temu, da je Fabio Fognini imel malo časa na prilagoditev razmer v Riu De Janeiru (1,45 milijona USD), saj je v nedeljo še igral finale ATP turnirja v Buenos Airesu, je prikazal svoje kvalitete ter izločil Aljaža Bedeneta. 'Čuden' dvoboj, poln vzponov in padcev, se je končal z rezultatom 7-6(5), 0-6, 6-1 za favoriziranega Italijana.

Precej rutinirano je 3. nosilec in 14. igralec sveta odpravil Ljubljančana, čeprav rezultat tega ne pokaže. Mera je 3. niz, v katerem je Fognini štirikrat odvze servisno igro 24-letnemu Bedenetu.

Aljaž je odlično začel, povedel je 4-0, ni pa veliko manjkalo, da bi imel v žepu 5-0. Presenetil je 'zaspanega' Fogninija, vendar se je ta še pravočasno zbudil. Ujel je slovenskega tenisača, nato pa po zanimivem tajbrejku dobil 1. niz 'iz nič'. V drugem delu je Bedene poprijel za lopar in zaigral bolje, Italijan pa presenetljivo ni pokazal ničesar, izgubil je celo vse točke na drugem začetnem udarcu. Aljaž je zasluženo podelil kravato, očitno pa je to razjezilo njegovega nasprotnika. Fognini je našel 1. servis, ob tem pa je bilo veliko lažje priti do zmage na rdečem brazilskem pesku, ki bo gostil tudi olimpijski turnir 2016.

Fabio Fognini je še drugič v nekaj premagal Aljaža Bedeneta. Boljši je bil tudi na ATP turnirju v Vina Del Maru in ima medsebojno razmerje 3-0

Fabio Fognini je še drugič v nekaj premagal Aljaža Bedeneta. Boljši je bil tudi na ATP turnirju v Vina Del Maru in ima medsebojno razmerje 3-0

Bedene se iz Ria poslavlja z dvema kvalifikacijskima zmagama, za katere je dobil 9,150 ameriških dolarjev. Vpisal je tudi 20 točk. 

 

Rio Open presented by Claro hdtv
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 17.02.2014 - 23.02.2014
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 1,309,770
http://www.rioopen.com/


1. krog:

3-Fabio Fognini (Italy) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 7-6(5) 0-6 6-1
 

pripravil: L.S.

foto: rioopen.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete