Grega Žemlja je zmagovalec turnirja v Cancunu. Zgodovinska zmaga za Slovenijo

30.11.2008

CANCUN, MEHIKA - Od tega tedna naprej najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja je veliki zmagovalec turnirja serije challenger v Cancunu.

Danes je v finalu povsem deklasiral Argentinca Martina Alunda v dveh nizih 6-2, 6-1 in je postal prvi Slovenec z naslovom na kakšnem ATP turnirju serije challenger. Do sedaj je bila najboljša slovenska uvrstitev finale, ki ga je Grega letos že dosegel v Recanattiju, kjer pa je moral priznati premoč Argentincu Horaciu Zeballosu. No, tokrat drugi Argentinec, ki se na lestvici ATP nahaja na 308. mestu, ni imel nikakršnih možnosti. (Zadnji teden je bil v finalu Knoxvilla tudi Luka Gregorc, ki mu prav tako ni uspelo preskočiti zadnje stopničke.)

 

Argentinec Martin Alund ni imel proti našemu najboljšemu igralcu tenisa Gregi Žemlji nobene možnosti

torneoscasablanca.com

Grega se je skupaj s teniškim prijateljem Blažom Kavčičem podal na mehiško turnejo, kjer pa sta oba igralca prikazala odlične rezultate. Na turnirju v Puebli je Blaž prišel do četrtfinala, Grega pa do polfinala. Tokrat je Žemlji v Cancunu res uspel veliki met, ki mu bo vsekakor dvignil samozavest, pa ne samo njemu, vsem slovenskim igralcem. Sedaj imamo kar tri tekmovalce, ki so sposobni igrati tudi turnirje ranga ATP, kar je Luka Gregorc letos že dokazal (polfinale v New Havnu).

Grega Žemlja je v prvem krogu izločil Poljaka Kubota, v drugem Italijana Tenconija, nato je premagal Portugalca Gila, v polfinalu pa je suvereno izločil še Španca Fernanda Vincenteja. Za zmago bo Grega dobil novih 55 točk na lestvici ATP, kar ga bo izstrelilo med najboljših 200 igralcev na svetu. Z 217 točkami bi se moral Žemlja uvrstiti okoli 195. mesta kar bi bila poleg prve zmage tudi najboljša slovenska uvrstitev na lestvici ATP kateregakoli slovenskega teniškega igralca v zgodovini.

Grega Žemlja je danes postal prvi Slovenec z zmago na turnirju serije challenger in slovenski igralec z najvišjo uvrstitvijo na lestvici ATP

foto: torneoscasablanca.com

Mehiški turnir v Cancunu se je igral na zelenem pesku za nagradni sklad 35,000 ameriških dolarjev, Grega pa je za veliko zmago dobil ček v višini 5,000 $.

Tako se je zaprl letošnji teniški zastor, ki nam je v zadnjem delu sezone prinesel obilo uspehov. Grega Žemlja, Luka Gregorc in Blaž Kavčič se januarja podajajo na kvalifikacije za prvi teniški grand slam sezone v Melbournu. S takim pristopom, voljo, zmagami in samozavestjo ni vrag, da jim tam ne bi uspelo. Verjamemo, da nam bodo ti fantje prinesli še veliko razlogov, da se bomo skupaj z njimi veselili. Bravo Grega, Blaž in Luka.

tenisportal.si

foto: torneoscasablanca.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete