Gregi Žemlji se žal ni izšlo za veliko zmago!

26.09.2009

LJUBLJANA - Škoda. 22-letnemu Gregi Žemlji ni uspelo dobiti finalne tekme na domačem turnirju BMW Ljubljana Open, čeprav je bil od končne zmage oddaljen le za las. Paolo Lorenzi je zmagal z 1-6, 7-6 in 6-2.

Tako blizu pa tako daleč, ja , to je tenis. Žirovničan, ki bo v torek praznoval 23. rojstni dan (VSE NAJBOLJŠE GREGA), je bil v drugem nizu le malo oddaljen od velikega slavja, a je podaljašano igro dobil Italijan, ki je v odločilnem tretjem nizu prišel do zmage na največjem moškem teniškem turnirju v Sloveniji z nagradnim skladom 42,500 evrov.

Za Žemljo je bil to drugi letošnji poraz v finalu turnirjev serije challenger, s tedensko predstavo pa je lahko vseeno zadovoljen, še posebej, ker mu peščena podlaga od vseh še najmanj ustreza.

Grega Žemlja je bil do slavja na domačem terenu oddaljen le korak, ki se je ustavil v tajbrejku drugega niza

Polne trubune TC Ljubljana (približno 500 gledalcev) so pokale po šivih in gledalcem vsekakor ni bilo žal, da so si ogledali predstavo tekmecev, ki sta imela vzpone in padce v finalnem obračunu.

Takoj na začetku je Gorenjec stopil na plin in dvakrat zapored odvzel servis Rimljanu, ki je ne da bi se sploh zavedal, že zaostajal z 0:5. V naslednji izmenjavi se je Grega že usedel na klop z dobljenim prvim nizem v žepu, v katerem je oddal le igro.

Paolo Lorenzi je utišal ljubljansko 'publiko'

Lorenzi, ki se trenutno nahaja na 126. mestu teniške lestvice WTA, se je pobral šele po izgubljenem servisu in zaostanku v drugem nizu, ko mu je uspel ribrejk, nato pa celo serviral za izenačenje v nizih (5-3), vendar cilja ni izpolnil, saj se je Grega z ribrejkom vrnil. No, 27-letnemu Rimljanu je uspelo streti Slovenca v podaljšani 13. igri, ki jo je dobil s 7-4 in zmagovalca je odločil tretji niz.

Tu se je igra Žemlje razpadla že takoj na začetku, ko je 27-letni Rimljan prišel do dveh zaporednih brejkov in vodstva 3-0. Odvzemi servisa so se nadaljevali kot po tekočem traku, najprej na strani Italijana in nato na strani Žirovničana, ki nikakor več ni mogel ujeti priključka. Izkušeni specialist za peščeno podlago je na koncu pobral ljubljansko lovoriko s končnim rezultatom 1-6, 7-6 in 6-2.

 

Paolo Lorenzi prejema pokal za zmagovalca iz rok predsednika teniške zveze Slovenije Marka Umbergerja (zgoraj); Grega Žemlja z lovoriko, ki jo prejme finalist turnirja BMW Ljubljana Open (spodaj)

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete