Hercogova blizu, a vendarle spet praznih rok proti Halepovi

12.08.2020
PRAGA, ČEŠKA - Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je v 1. krogu WTA turnirja v Pragi pomerila s 1. nosilko in 2. igralko sveta Simono Halep.

Polona Hercog je bila blizu presenečenju v uvodnem krogu peščenega turnirja serije WTA v Pragi. Po preobratu je bila izenačeno bitko s 1. nosilko in prvo favoritinjo Simono Halep, a je slednja na koncu našla pot do zmage s 6-1, 1-6 in 7-6(3).

Več kot 2 uri in pol sta bili na terenu 29-letna Hercogova in leto mlajša Romunka, ki sta že lani imeli dva tesna obračuna, pa sta oba tudi šla v roke Halepovi. Poloni je uspelo premagati tekmico le pred enajstimi leti v Sofiji, tudi takrat pa sta šli v tri nize.

Sam začetek je bil gladko v domeni 2. igralke sveta, tudi zmagovalke Wimbledona in OP Francije, saj je oddala eno samo igro. Pozitivno je bilo, da se Štajerka ni predala in je izkoristila vse napake Romunke v drugem  nizu ter ji vrnila z enalo mero nato pa sta se podali v izenačujoč 3. niz, ki je bil odločen po podaljšani igri. Halepova je vseskozi imela prednost, pri 5-3 servirala za zmago, pa je Hercogova uspela z ribrejkom vse skupaj popeljati v tajbrejk. Na poti do podaljška je še ubranila kar šest zaključnih žogic. Žal 46. ihgralki sveta, doma iz Kanice pri Mariboru, na koncu ni uspelo vse skupaj pretvoriti v zmago.

Simona Halep

Simona Halep

V torek je bila na delu tudi Tamara Zidanšek, a je bil njen obračun 1. kroga na 202,250 USD vrednem dogodku v Pragi prekinjen pri rezultatu 6-3, 3-6. Tretji niz bosta s Čehinjo Katerino Siniakovo dokončali danes.


Prague Open
Kraj: Praga (ČEŠ)
Datum: 10.08.2020 - 16.08.2020
Kategorija: WTA International
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $202,250

1. krog:

1-Simona Halep (Romania) beat Polona Hercog (Slovenia) 6-1 1-6 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook 

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete