Hercogova za uvod z nekdanjo številko ena, Williamsova lovi dosežek Grafove

15.01.2016
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Slovenske barve v žrebu posameznic bo v Melbournu zastopala Polona Hercog, ki jo v prvem krogu čaka obračun z nekdanjo številko ena Jeleno Janković.

Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog se je uvrstila v zgornjo polovico spodnjega dela žreba, kjer bo v prvem krogu prekrižala loparje z nekdanjo prvo igralko sveta Jeleno Janković.

Srbkinja je najboljši rezultat v Melbournu dosegla leta 2008, ko je zaigrala v polfinalu, lani pa se je poslovila že v uvodu. Hercogova na OP Avstralije še nikoli ni prišla dlje od drugega kroga (2010, 2015).

Zmagovalka slovensko-srbskega obračuna se bo v drugem krogu pomerila z boljšo iz dvoboja Laura Siegemund (Nemčija)/Kiki Bertens (Nizozemska). Jankovićeva je na lestvici WTA uvrščena 52 mest višje od Hercogove, nobena od njiju pa ni navdušila s predstavami na uvodnem turnirju leta. Polona se je kot srečna poraženka uvrstila v glavni del Aucklanda, kjer se je poslovila v prvem krogu, v enaki fazi tekmovanja je Jankovićeva vzela slovo v Brisbanu.

V četrtini slovenske predstavnice je tretja nosilka Garbine Muguruza, ki bi se lahko v polfinalu pomerila s Simono Halep.

Prva favoritinja je branilka naslova in šestkratna zmagovalka Serena Williams (2003, 2005, 2007, 2009-2010, 2015). Absolutna rekorderka po številu lovorik z Melbournu je Margaret Court Smith (11), ki je sedem zmag dosegla pred Odprto dobo, štiri pa po letu 1968.

Williamsova bi se lahko v četrtfinalu srečala z Marijo Šarapovo, o polfinalni nasprotnici pa bo najverjetneje odločal dvoboj Petre Kvitove in Agnieszke Radwanske.

Williamsova bo lovila sedmo zmago na OP Avstralije in 22. na turnirjih za Grand Slam, s čimer bi se izenačila s Steffi Graf.

Williamsova bo lovila sedmo zmago na OP Avstralije in 22. na turnirjih za Grand Slam, s čimer bi se izenačila s Steffi Graf.


Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Melbourne, Avstralija
Datum: 18. 1. 2016 - 31. 1. 2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 44,000,000 A$
http://www.ausopen.com/index.html

 

pripravil: Ž. J.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete