Isner preprečil slavje Bubliku in že četrtič osvojil Newport!

21.07.2019
Ameriški teniški velikan (211cm), se znova veseli lovorike na ATP turneji!

NEWPORT, ZDA - 34-letni John Isner (15. na ATP) potrjuje prevlado 30+ igralcev na ATP turneji. V finalu travnatega turnirja v Newportu, kjer se nahaja teniška hiša slavnih, je po dveh nizih premagal 12 let mlajšega Rusa Aleksandra Bublika (83. na ATP), ki igra za Kazahstan s 7-6(2), 6-3 v nizih. To je njegov 15 ATP naslov v karieri, edini je 4x slavil v Newportu!

Bublik je imel 1. niz že skoraj v "žepu",saj je v 11. igri dosegel brejk ter v naslednji serviral za osvojitev niza. Priložnosti ni izkoristil in Isner je z ribrejkom izsilil podaljšano igro, kjer je diktiral tempo od začetka do konca. V 2. nizu je John prišel še do dveh brejkov in po 76 minutah igre zmagovalno dvignil roke v zrak!

Kar je še bolj pomembno za Američana, je potrditev o polnem okrevanju po težavah z levo nogo, ki so se začele na ATP 1000 turnirju v Miamiju proti Rogerju Federerju. To je njegov drugi turnir po vrnitvi na ATP turnejo, na igrišču je ta teden preživel 8 ur in ni imel težav. Za Bublika je finalni nastop velik uspeh, do sedaj je igral v glavnem na ATP Challengerjih, osvojil je 4 v preteklem letu. Jutri bo prišel do najvišjega rankinga v karieri!

Oba bosta igrala naslednji teden na ATP turnirju v Atlanti. Isner bo v 1. krogu prost, Aleksander bo igral še proti enemu orjaku, Američanu Reillyju Opelki, če zmaga znova sledi spopad z Isnerjem.


Hall of Fame Open
Kraj: Newport(ZDA)
Datum: 15.07.2019 - 21.07.2019
Kategorija: ATP 250
Nagradni sklad: $652.245
Podlaga: Trava
https://www.halloffameopen.com/

Finale:

1-John Isner (USA) beat 7-Alexander Bublik (Kazakhstan)  7-6(2) 6-3

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete