Jack Sock končal pravljico Filipa Krajinoviča v Parizu in si zagotovil nastop v Londonu!

05.11.2017
Malo je manjkalo, da bi kvalifikant osvojil ATP1000 turnir v Parizu, a se to na koncu ni zgodilo!

PARIZ, FRANCIJA - Tudi za 25-letnim Američanom Jackom Sockom (22. na ATP) je sanjski teden. Prvič v karieri je osvojil turnir serije ATP1000 in si hkrati priigral vozovnico za zaključni turnir v Londonu, kjer bo tudi nastopal prvič. V finalu je na koncu slavil s 5-7, 6-4, 6-1 v nizih!

Vrstnik iz Srbije Filip Krajinovič (77. na ATP), se ni ustrašil velike scene. Sicer sta bila oba finalista malo nervozna. Jack je z dvojno napako pri servisu podaril brejk Filipu za vodstvo s 4-2, a je že v naslednji igri prišel do ribrejka, ko je imel težave z dvojnimi napakami Srb. Slednjega to ni zmedlo in je z novim brejkom kasneje prišel do vodstva v nizih. Američan je v 2. nizu takoj prišel do brejka in prednost obdržal do konca. V odločilnem 3.nizu je Sock pri rezultatu 1-1 odigral nekaj fantastičnih udarcev in prišel do brejka. Dobil je "krila" in do konca dvoboja osvojil vse igre ter se po slabih 2 urah borbe zasluženo veselil največjega uspeha v karieri!

Filip Krajinovič

Filip Krajinovič

Jack Sock je bil pred začetkom turnirja v Parizu šele 22. igralec sveta in se verjetno ni upal niti pomisliti, da se bo uvrstil v London. Na koncu se je vse izteklo v njegovo korist, seveda je sam prispeval največ z dobro igro. Končal bo sezono tudi kot najboljši predstavnik ZDA.

Jack: "Veliko stvari se je zgodilo prvič. V Roland Garrosu sem se prvič prebil v 4. krog na grand slam turnirjih, prvič sem osvojil ATP1000 turnir, prvič bom član top10 in prvič bom zaigral na zaključnem turnirju. Torej je to zame zelo čustven trenutek in komaj čakam, da delim veselje z ekipo"!

Postal je prvi Američan po Andyju Roddicku (2010), ki je osvojil masters turnir. Kar 69 ATP1000 turnirjev zapored so osvojili Evropejci. To je njegov 4. ATP turnir v karieri! Tudi Filip Krajinovič bo vesel odšel iz Pariza, saj je dosegel uspeh karieire o čemer smo pisali že v polfinalu... .


Rolex Paris Masters
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 30.10.2017 - 5.11.2017
Žreb: S-48 D-24
Kategorija: ATP Masters 1000
Nagradni sklad: € 4,273,775
Podlaga: Trda (i)
https://www.rolexparismasters.com/fr

Finale:

16-Jack Sock (U.S.) beat Filip Krajinovic (Serbia)  5-7 6-4 6-1           

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete