Nieminen se vrača iz pokoja, da bi pomagal finski reprezentanci

02.03.2016
KITTILA, FINSKA - Finski veteran Jarkko Nieminen bo na obračunu 2. evroafriške skupine Davisovega pokala med Finsko in Zimbabvejem spet branil barve svoje države.

Minili so dobri trije mesecI, odkar je Jarkko Nieminen odigral svoj zadnji obračun na ATP Touru in se po porazu proti Nicolasu Almagru pred domačimi navijači odpravil v pokoj.

Štiriintridesetletnika, ki je v svoji karieri osvojil dva ATP turnirja (2-11), je z ekshibicijskim obračunom v Helsinkih v pokoj pospremil Roger Federer.

Nieminen se zdaj vrača med profesionalno elito, saj se je z državno teniško zvezo dogovoril, da bo na prihajajočem obračunu Davisovega pokala v Kittili spet zaigral za Finsko.

Nieminen je najuspešnejši finski predstavnik v zgodovini Davisovega pokala. Odigral je 85 obračunov (59-26), od tega 56 med posamezniki (45-11) in 29 med dvojicami (14-15). V ekipnem tekmovanju je nastopal 17 let in zaigral na 33. srečanjih. Vse omenjene številke so obenem rekordi v zgodovini finske reprezentance.


Nieminen je kljub upokojitvi še vedno daleč najvišje rangirani finski tenisač. Trenutno je uvrščen na 271. mesto lestvice ATP. V reprezentanci mu bodo družbo delali Harri Heliovaara (#859), Feros Vasa (#1301) in specialist za dvojice Henri Kontinen (#36).

Finska se bo v prvem krogu pomerila z izbrano vrsto Zimbabveja, ki bo računal predvsem na Takanyja Garangango, trenutno 541. igralca sveta. 

Federer in Nieminen pred začetkom poslovilnega obračuna v Helsinkih.

Federer in Nieminen pred začetkom poslovilnega obračuna v Helsinkih.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete